Medalj vid Yrkes-VM i Ryssland

28 augusti, 2019

Elias Larsson, f.d. vipanelev, fick ta emot en bronsmedalj vid gårdagens prisceremoni i Kazan, Ryssland där Yrkes-VM har gått av stapeln!

Elias Larsson, VM-brons på Yrkes-VM

Bild lånad från Yrkeslandslandslagets Facebooksida.

För er som följer Gymnasieskolan Vipan på Facebook så är det här ingen överraskning: Elias tog VM-brons i Hotellreception! 

Hans coach, Eva Lönn, lärare på Hotell- och turismprogrammet och expert i det svenska teamet, har under tävlingsdagarna intervjuat Elias och där har vi kunnat höra hur bra det gått för honom. Och hur han har charmat domarna! 

Direkt efter prisceremonin utbrast han: "Alltså, det är helt sjukt. Det är ju som en dröm att stå där. Jag hade hoppats på detta sen dag ett när man började med detta men man vet ju aldrig. Och nu, nu stod jag där. Det är helt underbart! Det är helt ofattbart!"

Varför blev det då medalj för Elias? Han säger: "Jag vågade visa min personliga sida, och lita på min egna förmåga. Sedan är det självklart en massa träning tillsammans med Eva som gett resultat." En annan viktig egenskap som krävs för receptionsyrket är att man ska se och lyssna på gästen, fortsätter Elias. "Gör du det och fokuserar på att komma framåt så finns det inget som stoppar dig."

Och hur blir man en av världens bästa receptionister? Enligt Elias så: "Pluggar man på Vipan och satsar 100% från dag ett. Då är det inget som kan stoppa dig!"

Sveriges viktigaste landslag tog ytterligare tre medaljer: undersköterskan Jonna Mjörnell, industritekniker Martin Lindelöw och Vendela Lundin Pilner, Visual Merchendiser.

Vi på Vipan gratulerar alla duktiga deltagare, men speciellt ett extra stort grattis till vår Elias!

Kontakt

Gymnasieskolan Vipan

Besöksadress: Vipeholmsvägen, 224 66 Lund
Telefon (växel): 046-359 50 00
E-post: vipan@lund.se

Vipan

Adress
Vipeholmsvägen, 224 66 Lund

Telefonnummer
046-359 78 60

Öppettider
08.00-15.00
Begränsade öppettider under lovdagar.

E-postadress
vipan@lund.se

Leveransadress
Vipeholmsvägen, Hus A, Lund

Kontakta oss

E-post
lunds.kommun@lund.se

Telefonnummer
046-359 50 00

Öppettider Medborgarcenter
Måndag–torsdag: 08–17
Fredag: 08–16
Avvikande öppettider