Kompishäng på Vipan ger en grön skolgård!

25 september, 2019

När åk.1-elever har sin första friluftsdag på höstterminen så hänger de andra eleverna med sina kompisklasser.

Eleverna på Bygg- och anläggningsprogrammet och Vård- och omsorgsprogrammet har under onsdagen målat stolar, planterat växter, spelat spel och bakat tillsammans. 

Detta är första gången som Markus och Sebastian i BA18A och B är med på en sådan här kompisdag. Förra året gick de i åk.1 och var i Skrylle. De var lite tveksamma till vad dagen skulle innehålla men deras förväntningar var ändå att kanske skulle lära känna några andra elever på skolan. Framför allt ville de ha roligt. På  bilen av bilderna står de och grundmålar en av de stolar som ska finnas på skolgården.

Inne i C-huset stod några elever från VO17 och bakade chokladbollar till eftermiddagens fika. De tyckte att det var roligt att lära känna andra på skolan och få ta en paus från det vanliga skolarbetet. 

I C-huset kunde man också spela sällskapsspel som till exempel Fia med knuff, Pictionary, Uno och kortspel. Och utanför, på C-torget, spelade några King-Out, kubb och volleyboll. Här fräschade eleverna också upp sittplatser och planterade nya blommor.

Två av lärarna som var med under dagen, Jimmy och Åsa, tycker att det allra viktigaste med dagen var att eleverna ska vara med och forma hur skolmiljön ska se ut och att lära känna nya elever. Åsa var med redan förra läsåret medan det var helt nytt för Jimmy. Han höll i stationen där eleverna kunde spela King-Out, Jimmys stora favoritspel. Han berättade också att framöver kommer elever i åk.2 på BA att bygga en stor vågbänk tillsammans med Råby Smide som beräknas ta fem arbetsdagar. Simon, som går i BA18A, har aldrig byggt något sådant här tidigare och ser det som en utmaning. 

Åsa fortsatte med att berätta att hon och Kia, biträdande rektor på Vård- och omsorgsprogrammet, har varit på Rehab-trädgården i Alnarp för att bli inspirerade till denna dag och arbetet med skolmiljön. Hennes dröm är att det ska finnas platser på skolgården där man kan ta det lugnt, en “lugn- och ro-plats” med en pergola med hängmattor. 

Skrivet av Hanna och Ida i VO17

Kompishäng på Vipan ger en grön skolgård

Kompishäng på Vipan ger en grön skolgård

Kompishäng på Vipan ger en grön skolgård

Kompishäng på Vipan ger en grön skolgård

Kontakt

Gymnasieskolan Vipan

Besöksadress: Vipeholmsvägen, 224 66 Lund
Telefon (växel): 046-359 50 00
E-post: vipan@lund.se

Vipan

Adress
Vipeholmsvägen, 224 66 Lund

Telefonnummer
046-359 78 60

Öppettider
08.00-15.00
Begränsade öppettider under lovdagar.

E-postadress
vipan@lund.se

Leveransadress
Vipeholmsvägen, Hus A, Lund

Kontakta oss

E-post
lunds.kommun@lund.se

Telefonnummer
046-359 50 00

Öppettider Medborgarcenter
Måndag–torsdag: 08–17
Fredag: 08–16
Avvikande öppettider