En tidig julklapp till alla på Vipan

18 december, 2019

Igår fick alla på Vipan en för tidig julklapp: Skolinspektionen gav grönt ljus för vårt arbete med trygghet. Tidigare under hösten har vi också fått nyheter om att Vipan nu ligger över rikssnittet för andel elever med examen.

Den 26 november 2019 besökte Skolinspektionen senast vår skola för att intervjua elever, personal och skolledning angående arbetet med trygghet. Vipans rektor, Johan Aspelin, berättar om det arbete som gjorts: Vi har alla tillsammans jobbat med skolans trygghet och det har alltså gett reslutat. Nu går till exempel alla elever tillsammans med personal trygghetsvandringar på skolan. Men även jobbet i klassrummet präglas av goda relationer mellan elever och lärare."

Gång på gång framkommer det också under Skolinspektionens intervjuer med eleverna att de trivs på sin skola och att de trivs med sina lärare. En elev säger: "Lärarna är bra. Ja, de är jättebra."  Detta är bara en bråkdel av allt det som görs för att eleverna på ska ha en skolmiljö som präglas av trygghet.

Det är inte bara tryggheten på skolan som ökar. Även elever med exemen ökar och Vipan ligger nu över rikssnittet för andel elever med examen. 

Skolverket skickade ett mail till oss där de ville gratulera oss för det fina arbete vi har gjort de senaste åren gällande andelen elever som fått yrkesexamen på Vipan. Ja, det går bra för skolstaden Lund men det är framförallt på yrkesprogrammen som det skett ett trendbrott. Läsåret 2018/19 tog 89,8 procent av eleverna vid yrkesprogrammen examen, vilket är ca 5 procent fler än förra läsåret och ca 16 procent fler än läsåret 2013/14.

”Alla medarbetare på våra skolor gör ett fantastiskt arbete. Framförallt på Vipan ser vi nu resultat av alla insatser skolan gjort genom att utveckla stödinsatserna, lärmiljöerna och genom att öka tryggheten och studieron, säger Stefan Norrestam, utbildningsdirektör på Utbildningsförvaltningen.”

Och med det så önskas alla på Vipan en riktigt skön julledighet!

Relaterad information

Kontakt

Gymnasieskolan Vipan

Besöksadress: Vipeholmsvägen, 224 66 Lund
Telefon (växel): 046-359 50 00
E-post: vipan@lund.se

Vipan

Adress
Vipeholmsvägen, 224 66 Lund

Telefonnummer
046-359 78 60

Öppettider
08.00-15.00
Begränsade öppettider under lovdagar.

E-postadress
vipan@lund.se

Leveransadress
Vipeholmsvägen, Hus A, Lund

Kontakta oss

E-post
lunds.kommun@lund.se

Telefonnummer
046-359 50 00

Öppettider Medborgarcenter
Måndag–torsdag: 08–17
Fredag: 08-16
Avvikande öppettider