Mat och lunch i skolan

Skolmaten är gratis för alla elever som är folkbokförda i Lund. Som skolelev i Lund bör du ha minst två maträtter att välja mellan, och minst ett av dessa val ska vara lakto-ovo-vegetariskt (innehåller mjölk- och äggprodukter).

Se veckans matsedlar

Hitta matsedel för din skola

Du kan också ladda ner appen "Skolmaten". Om du använder en iPad måste du söka efter iPhone-appen "Skolmaten" eftersom den inte syns om du söker bland "Endast iPad-appar".

Vill du skriva ut en matsedel för flera veckor framåt gör du det också lättast genom länken "Matsedlar". Sök upp din skola, välj skriv ut och markera sedan hur många veckor framåt du vill se!

För de skolor och förskolor som har egna kök och matsedlar syns inte dessa i appen utan finns tillgängliga genom skolan eller förskolan.

Så här arbetar vi för en hållbar utveckling

Måltidsservice är en del av serviceförvaltningen och tillagar och levererar måltider till de flesta grundskolor i Lunds kommun, gymnasieskolor och en del förskolor.

Måltidsservice arbetar aktivt för en långsiktig hållbar utveckling, vilket innebär att maten ska vara bra för både miljön och hälsan. Målsättningen är att vi senast år 2020 ska använda 100 procent ekologiska livsmedel. I mars 2019 landade andelen ekologiskt på hela 93 procent, en ökning med 3 procentenheter jämfört med februari månad. Andelen svenskproducerade ekologiska livsmedel var 59 procent.

Som skolelev i Lund bör du ha minst två maträtter att välja mellan, och minst ett av dessa val ska vara lakto-ovo-vegetariskt (innehåller mjölk- och äggprodukter).

Direktadress till denna sidan: https://lund.se/mat-och-lunch

Kontakt

Måltidsservice

Serviceförvaltningen

Besöksadress staben: Brotorget 1, Lund
Telefon (växel): 046-359 50 00
Faxstaben: 046-18 86 28

Serviceförvaltningen

Postadress: Box 41, 221 00 Lund
Besöksadress: Brotorget 1, Lund
Telefon (Medborgarcenter): 046-359 50 00
E-post:serviceforvaltningen@lund.se