Kommunal pedagogisk omsorg

Om du vill att ditt barn ska vistas i en mindre barngrupp, kan du välja att ha ditt barn hos en dagbarnvårdare. Vi erbjuder kommunal pedagogisk omsorg i Dalby, Genarp, Veberöd och Lunds stad.

Kommunal pedagogisk omsorg (tidigare kallat familjedaghem) innebär att ditt barn har sin förskoleverksamhet hos en dagbarnvårdare, vanligtvis i dagbarnvårdarens hem. Ditt barn får vara i mindre barngrupper med cirka fyra till sex barn i hemmiljö med pedagogisk verksamhet. Barnet får även regelbundet vara med i större barngrupper när de olika dagbarnvårdarna och deras barngrupper träffas. Genom gemensamma lekar och aktiviteter får barnet på så vis lära sig att känna samhörighet i en större grupp.

Vi erbjuder ditt barn en plats senast tre månader efter att vi har tagit emot din ansökan. Detta sker enligt skollagen som bland annat säger att vi skaerbjuda barn mellan ett och sex år en plats i en förskoleverksamhet eller kommunal pedagogisk omsorg utan oskäligt dröjsmål.

Starta pedagogisk eller enskild verksamhet

Intresserad av att starta pedagogisk omsorg eller en enskild verksamhet? Läs mer om hur du gör genom att klicka på länken under "relaterad information" nedan.

Du kan också kontakta utbildningsförvaltningen på 046-359 50 00.

Mer information och kontaktuppgifter

Läs mer om de olika dagbarnvårdarna och deras verksamhet genom att klicka på länkarna nedan. Där hittar du också kontaktuppgifter till dem.

Faktaansvarig: Barn- och skolförvaltningarna

Direktadress till denna sidan: https://lund.se/kommunal-pedagogisk-omsorg

Kontakt

Barn- och skolförvaltning Lunds stad

Adress: Stora Södergatan 47, 222 23 Lund
Telefon (växel): 046-359 50 00
E-post: bsf.lundsstad@lund.se

Barn- och skolförvaltning Lund Öster

Adress: Fritidsgatan 2, 247 34 Södra Sandby
Telefon (växel): 046-359 50 00
E-post: bsf.lundoster@lund.se

Öppettider: Skolkontoret har vanligtvis öppet klockan 0816 måndag till torsdag, fredag klockan 0815. Övrig tid efter överenskommelse.