Länk till startsidan

Arrangemang och festivaler

Lund är händelsernas stad, året om. Lunds kommun arrangerar, bland annat Lov i Lund, litteraturfestivalen Litteralund, sommaraktiviteter som Sommarlund och vinteraktiviteter Vinterlund.

Lov i Lund

Lov i Lund arrangerar gratis lovaktiviteter för barn och ungdomar i hela Lund. Här hittar du roliga saker att göra under loven.

Vi arbetar för att alla barn och unga i Lund ska ha möjlighet till roliga och händelsrika lov där det finns aktiviteter för alla att delta i. Vi utgår från vad barn och unga själva vill göra och försöker skapa ett så brett utbud som möjligt. Allt är gratis!

Lov i Lund har många arrangörer till aktiviteterna. I evenemangskalendern som du når via länken ovan med grön pil "Upptäck vår evenemangskalender" samlas alla aktiviteter som riktar sig till barn och unga. Kategorin för Lov i Lund är redan ikryssad. För att se ännu mer av utbudet kan ändra kategori genom att trycka på kategoriknapparna i kalendern.

Kontakt

Emilia Andersson
Lovkoordinator
E-post: emilia.andersson@lund.se

Om det gäller en specifik aktivitet i kalendern så hör av dig direkt till arrangören.

Kontakt fritidsgårdar

Vill du veta mer om fritidsgårdarna eller komma i kontakt med dem, besöker du
fritidsdårdarna i Lunds kommun

Vill du bidra med en aktivitet?

För många lov finns ett stöd som organisationer eller andra aktörer kan söka, för att arrangera kostnadsfria aktiviteter som riktar sig till barn och unga.
Stöd till kostnadsfria aktiviteter under loven

Valborg och siste april

Varje år blir Stadsparken i Lund centrum för en stor fest där studenterna samlas och firar valborg. Lunds kommun står för en del insatser kring festen, men vi är inte arrangör. Däremot arrangerar vi ett mer traditionellt firande i Stadsparken på kvällen, vid vita scenen.

Hitta ett firande nära dig

Du kan fira valborg, eller siste april, på flera olika platser i Lund. Det största firandet sker i Stadsparken där kommunen står för brasa, körsång och vårtal. Du kan också fira valborg i Folkparken, vid Fästan i Södra Sandby, vid scoutgården i Dalby, i grytan vid Sankt Hans backar, i Sankt Larsparken, i Jungfrudalen i Veberöd, i Genarp och på Bostället i Gunnesbo.

1 maj sjunger Lunds studentsångare in våren från trappan på universitetsplatsen.

Sommarlund

Sommarlund är mer än 200 upplevelser för barn och vuxna i alla åldrar, i stad och byar, hela sommaren. Kultur och nöje där du är helt enkelt. Det mesta är helt gratis. Du hittar mer information och aktuella datum på sommarlunds egen sida.

Sommarlunds webbplats

Personer på picknickfiltar och stolar på en gräsmatta framför en vit scen i en park.
Ett arrangemang under sommarlund.

Kulturnatten

Kulturnatten i Lund är en unik kulturmanifestation som äger rum den tredje lördagen i september varje år. Det centrala Lund fylls med kultur av Lundaborna, för Lundaborna från lunchtid och fram till strax efter midnatt.

400 programpunkter runt om i staden

Hela Lund lever upp med konst, livemusik, guidade turer, öppet hus, dans, vetenskapsshower, teater, föreläsningar, workshops och lite till i en salig blandning. Visserligen är det Lunds kommun som står för en del av programmet och som koordinerar alltihop, men den stora merparten av programmet kommer till tack vare engagemanget hos lundaborna själva.

Kulturnattens webbsida

Kulturnatten på Facebook

Vinterlund

Från grantändning till kärlekskonsert – Vinterlund är ett brett program av välkända och helt nya arrangemang i centrala Lund, från första adventshelgen till alla hjärtans dag. Programmet innehåller en stor bredd av upplevelser, men alla med målet att skapa upplevelser som förgyller de mörka vintermånaderna. De som ser till att allt detta händer är Lunds fantastiska kultur- och föreningsliv i samarbete med Lunds kommun och Lunds citysamverkan.

Vinterlunds webbplats

Barn som åker på en isbana, julgran i bakgrunden.

Uppdaterad:

Hjälpte informationen på denna sida dig?