Länk till startsidan

Denna sida är äldre än 12 månader och är kanske inte längre aktuell.

Arrangemang och festivaler

Lund är händelsernas stad, året om. Lunds kommun arrangerar, bland annat Lov i Lund, litteraturfestivalen Litteralund, sommaraktiviteter som Sommarlund och vinteraktiviteter Vinterlund.

Sommarlund

Sommarlund är mer än 200 upplevelser för barn och vuxna i alla åldrar, i stad och byar, hela sommaren. Kultur och nöje där du är helt enkelt. Det mesta är helt gratis.

Sommarlund

Lov i Lund

Lov i Lund arrangerar gratis lovaktiviteter för barn och ungdomar i hela Lund. På vår sida hittar du roliga saker att göra under loven.

Lov i Lund

Kontakt

Emilia Andersson, Lovkoordinator
E-post: emilia.andersson@lund.se

Valborg och siste april

Varje år blir Stadsparken i Lund centrum för en stor fest där studenterna samlas och firar valborg. Lunds kommun står för en del insatser kring festen, men vi är inte arrangör. Däremot arrangerar vi ett mer traditionellt firande i Stadsparken på kvällen, vid vita scenen.

Valborg och siste april i stadsparken

Hitta ett firande nära dig

Du kan fira valborg, eller siste april, på flera olika platser i Lund. Det största firandet sker i Stadsparken där kommunen står för brasa, körsång och vårtal. Du kan också fira valborg i Folkparken, vid Fästan i Södra Sandby, vid scoutgården i Dalby, i grytan vid Sankt Hans backar, i Sankt Larsparken, i Jungfrudalen i Veberöd, i Genarp och på Bostället i Gunnesbo.

Se vad som sker i evenemangskalendern.

Sök på valborg.

1 maj sjunger Lunds studentsångare in våren från trappan på universitetsplatsen.

Personer på picknickfiltar och stolar på en gräsmatta framför en vit scen i en park.
Ett arrangemang under sommarlund.

Kulturnatten

Kulturnatten i Lund är en unik kulturmanifestation som äger rum den tredje lördagen i september varje år. Det centrala Lund fylls med kultur av Lundaborna, för Lundaborna från lunchtid och fram till strax efter midnatt.

400 programpunkter runt om i staden

Hela Lund lever upp med konst, livemusik, guidade turer, öppet hus, dans, vetenskapsshower, teater, föreläsningar, workshops och lite till i en salig blandning. Visserligen är det Lunds kommun som står för en del av programmet och som koordinerar alltihop, men den stora merparten av programmet kommer till tack vare engagemanget hos lundaborna själva.

Kulturnatten

Kulturnatten på Facebook

Vinterlund

Från grantändning till kärlekskonsert – Vinterlund är ett brett program av välkända och helt nya arrangemang i centrala Lund, från första adventshelgen till alla hjärtans dag. Programmet innehåller en stor bredd av upplevelser, men alla med målet att skapa upplevelser som förgyller de mörka vintermånaderna. De som ser till att allt detta händer är Lunds fantastiska kultur- och föreningsliv i samarbete med Lunds kommun och Lunds citysamverkan.

Vinterlund

Barn som åker på en isbana, julgran i bakgrunden.

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?