Länk till startsidan

Sommar i Lund

Sommar i Lund

2022

Sommar i Lund

Fyll dina sommardagar med evenemang, bad, natur, läsning, musik, teater och mycket mycket mer. Här hittar du allt som finns att göra i Lunds kommun i sommar.

Vita scenen i Stadsparken. Framför sitter människor på picknickfiltar, vissa står. På scenen pågår ett uppträdande.

Sommarlund

Aktiviteter för alla hela sommaren

Sommarlund pågår mellan den 13 juni och 5 augusti. Vi vågar nästan lova att det finns något för alla i programmet! Du hittar allt i vår digitala evenemangskalendern eller norpa ett eget exemplar av det tryckta programmet. Du hittar det på biblioteken, på medborgarcenter och i många butiker.

Se hela programmet för Sommarlund

Lov i Lund

För dig som går i skolan och har lov vill vi ge ett roligt, händelserikt och spännande lov. Därför stöttar, skapar och samordnar vi gratis lovaktiviteter för alla barn och unga i vår kommun. Här utgår vi ifrån vad du som barn och ung vill göra och vi försöker skapa ett så brett utbud som möjligt.

Väggmålning.
På vita scenen i Stadsparken spelar ett tremannaband. Framför scenen sitter en stor publik.

Evenemangskalendern

I evenemangskalendern hittar du alla aktiviteter som vi arrangerar. Du hittar också många aktiviteter som föreningar, privata aktörer och andra arrangerar i Lund. Det är allt från musik, teater, idrott, workshops, pyssel med mera, med mera.

Alla mellan sex och 16 år kan delta. Läs sex böcker och få en! Du kan läsa med ögonen, fingrarna, öronen eller på annat sätt. Hämta ditt häfte för Sommarboken på ditt bibliotek.

Vill du ta ett dopp eller riva av några längder i bassängen, Hopptorn eller naturupplevelse? Här finns inomhusbassäng och plaskdamm till friluftsbad. Till och med havet.

Dra, hoppa, smasha, spring! Samla ihop ett gäng och spela beachvolleyboll eller utmana dig i en skejtpark. Och givetvis finns flera utegym att besöka – helt gratis.

Uppdaterad:

Dela sidan:

Aktuellt

Uppleva och göra

Stranden kommer till dig! På Stortorget finns Honolulund. Här kan du slå dig ner en stund och drömma dig bort till tropiska stränder och solnedgångar.

Uppleva och göra

I Lund finns många naturreservat. Ut och njut i dem! Ta med matsäck och ha picknick, på med vandringskängorna eller övernatta i vindskydd. Du når flera av de via buss.

Uppleva och göra

Är du på besök i Lund eller ska du ha hemester? Få tips på roliga ställen att upptäcka, fina utflyktsmål, vart man kan bo och äta gott via turistinformationen på Visit Lund.