Länk till startsidan

Litteraturdagarna

Litteratur­dagarna

7-10 december

Litteratur i hela staden!

I december går Litteraturdagarna i Lund av stapeln för första gången och bjuder på över 40 programpunkter på närmare 20 olika platser runt om i kommunen. Det blir något för både stora och små – från sagostunder och babycafé till författarkvällar, öppen scen och samtal om nyskriven dramatik.

Med Stadsbiblioteket och nyinvigda Stadshallen som centrum bjuder Lund i december på fyra dagar av aktiviteter med litterärt tema.

Det blir bland annat författarkväll med Denise Rudberg på Stadsbiblioteket och på Skissernas studeras skrivandets process under scenprogrammet Folkets hörna. På Månteatern handlar samtalet om ny svensk dramatik och stadsdelsbiblioteken bjuder på allt från julboksprat till litteraturdag för de yngsta. I Stadshallen blir det under veckan olika scenprogram och det är också där som Litteraturdagarna avslutas med en lokal bokmässa lördagen den 10 december.

Ett tryckt program för Litteraturdagarna kommer lagom till advent och i Vinterlunds digitala evenemangskalender kan du redan nu se programmet.

Litteraturdagarnas program

Vad är Litteraturdagarna?

Litteraturdagarna ingår i Lunds kommuns större satsning på litteraturområdet, ett arbete som går under namnet Ordets stad. Med dessa evenemangsfyllda dagar vill vi visa upp den fantastiska bredd som de litterära aktörerna kan erbjuda.

Bild och logotyp om Litteraturdagarna
Undersidan av flera böcker som står uppställda i en bokhylla.

Uppdaterad:

Dela sidan:

Aktuellt

Uppleva och göra

Här hittar du tips om lokaler inomhus och ute samt hur du kan lägga in ditt arrangemang i vår evenemangs-kalender.

Uppleva och göra

Frisk luft och rörelse är en oslagbar kombination. Vågar du utmana dig i skejtparken?

Uppleva och göra

Är du 13-25 år och behöver pengar till att driva egna projekt för unga eller starta en egen förening? Vi kan bidra med coachning och ekonomiskt stöd.