Länk till startsidan

Program för unga 16, 17 och 18 april

Författarmöten, skrivarworkshops, live-podd, fika och mycket mer. För tredje året har Litteralunds Kulturcrew, ett gäng ungdomar på gymnasiet, lagt programmet för unga. Vi ses på stadsbiblioteket för två författarmöten, och på Hemgården för en festival i festivalen. Hela programmet hittar du här!

Tisdag 16 april

17.00–18.00 Henrik Wahlström

Stadsbiblioteket, Atriumgården

Mångsysslaren Henrik Wahlström, känd från bland annat Instagram, kommer till Stadsbiblioteket för att prata om sin bok ”Uppochner: en överlevnadshandbok för bipolär sjukdom” samt sitt skrivande och skapande i allmänhet.

För unga (från ca 13 år). Drop in. Arrangeras av Litteralunds Kulturcrew.

Porträtt av Henrik Wahlström som sitter mot en vit vägg.
Henrik Wahlström

Onsdag 17 april

16.00–22.00 Välkommen till festival på Hemgården!

Hemgården, Kiliansgatan 11

16.15 Livemusik

Festivalen inleds med livemusik från scen. Kom dit och starta festivalen tillsammans!

17.45 Livepodd

Spodden är en podcast av elever från Spyken och idag ska de ha liveinspelning med intervju och samtal.

17.30 Fanzine Workshop med Folkets Hörna

Skapa ditt alldeles egna fan magazine! Välj tema, skriv texter, skapa kollage, och testa att göra en ensides-fanzine.

19.00 Låtskrivarworkshop med Cecilia Nordlund

Cecilia är artist, lärare, producent och låtskrivare. I kväll är hon på plats på Hemgården och håller en workshop i låtskrivande med fokus på textskapande. Workshopen är uppdelad i två pass på 45 min var med 15 minuters paus. (Max 15 pers.)

20.30 Film

Kvällens avslutas med biovisning av den kritikerrosade filmen Unga kvinnor (2019)  i Hemgårdens egen biosalong. Sköna stolar och popcorn finns på plats. (Max 15 pers.)

Händer också under kvällen

  • Bokbytarbord. Har du gamla utlästa böcker som du vill byta ut? Kom till bokbytarbordet och hitta nya favoriter.
  • BlackOutPoetry. Kan man skapa poesi genom att ta bort ord? Svaret är ja – det kallas Blackout Poetry! Kom och ge gamla böcker ny mening med oss.
  • Love is blind. Behöver du något nytt att läsa? Runtom på Hemgården kommer det att finnas gömda inslagna böcker. Funnet är vunnet! Liksom i programmet Love is Blind vet du inte vad du får förrän det är för sent! P.S. är du inte nöjd är det bara att gömma boken på ett nytt ställe. 
  • Temuggsworkshop. Gillar du att dricka en kopp te medan du läser en bok? Kom och designa din egen temugg hos oss! Det finns muggar, pennor och inspirationsbilder i mängder. Ses där!
  • Bokmärkespyssel. Låt kreativiteten flöda! Här finns papper, pennor och andra verktyg så du kan göra ett eget personligt bokmärke! Pyssel finns tillgängligt hela kvällen och bokmärkena kan lamineras på plats.
  • Anslagstavla med boktips. Vill du få boktips och bidra med nya? Kom då till anslagstavlan! Eftersom varje bok öppnar upp nya världar.
  • Café. Stilla din hunger på torget genom att köpa fika till dig och dina kompisar. På plats kan du både köpa kaffe, te, mackor, snacks och läsk.

Torsdag 18 april

17.00–18.00 Nicolas Lunabba

Stadsbiblioteket

Välkommen att lyssna på hyllade Nicolas Lunabba i ett samtal med Ida Ölmedal, om hans författarskap och senaste bok. Nicolas Lunabba är författare, debattör och verksamhetsansvarig på organisationen Hela Malmö som verkar för social rättvisa och hållbarhet med särskilt fokus på barn och unga.
För unga (från ca 13 år). Drop in. Arrangeras av Litteralunds Kulturcrew.

Nicolas Lunabba

18.30–19.30 Vilka vinner Litteralunds skrivartävling?

Stadsbiblioteket

Äntligen avslöjas vinnarna av årets skrivartävling! Vilka texter, av de 165 bidrag som kom in i år, har tagit sig ända till toppen? Totalt kommer tre priser delas ut i vardera åldersklass, 13–15 år och 16–18 år. Förstapristagarnas bidrag har tolkats i film av Ljud- och Bildskolan i Lund. De tjugo bästa bidragen har tryckts i en bok som kommer delas ut under kvällen. Varmt välkomna!

För alla åldrar. Drop in.

Aktuellt

Aktuellt

Evenemang