Länk till startsidan

Kvällsprogram

Här kommer ett uppdaterat program för 2023-års bokfestival. Just nu ser du programmet från 2022.

Måndag 25 april

18.00–19.30

Prisutdelning Slangbellan. Lunds konsthall, Mårtenstorget

Slangbellan är ett pris som årligen delas ut av Författarförbundet till bästa barn/ungdomsboksdebutant. Vilka tre är nominerade denna gång, och vem tar hem årets slangbella? Dörrarna öppnas kl. 18.00 och då bjuds det på bubbel och mingel. Klockan 18.30 välkomnar vi de tre nominerade upp på scen för ett samtal med Anna Ahlund.

Drop in.

Tisdag 26 april

18.30–19.30

Folkbiblioteken i Lund presenterar: Eva Lindström
Biblioteket, Södra Sandby

Författaren och illustratören Eva Lindström, som debuterade 1988 med Kattmössan och vars senaste bok är Ingenting är omöjligt för oss (2021), ger oss en inblick i sin bilderboksvärld. Eva Lindström är årets ALMA-pristagare, Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne.

Föranmälan till biblioteket: biblioteket.sandby@lund.se.

Onsdag 27 april

19.00–20.00

Även om allt tar slut – ett samtal om klimatfiktion
Lunds stadsbibliotek

I Jens Liljestrands nya roman Även om allt tar slut står stora delar av norra Sverige i lågor, städer och byar evakueras. Det vi kallar klimatkrisen blir plötsligt något mycket påtagligt, en existentiell katastrof som ingen kommer undan. Ändå fortsätter livet här och nu, med tonårsförälskelser, äktenskapskollapser, identitetskriser och föräldrauppror. Klimatfiktionen har de senaste tio åren etablerats som genre och kan leda till viktiga samtal och förflytta läsaren från förnekelse till insikt och handling. Hör Jens Liljestrand samtala med Alexandra Nikoleris, forskare i klimatomställning vid Lunds universitet.

Drop in.

Arrangeras i samarbete med Lunds Naturskyddsförening och Lunds universitets Hållbarhetsforum.

Konferensprogram Litteralund

Aktuellt

Evenemang

Aktuellt

Evenemang