Länk till startsidan

Piano

Att spela piano ger en gedigen allmänmusikalisk grund. Man kan spela alla typer av musik, både solo och tillsammans med andra instrument.

Du kan spela piano från att du är fem år.

Så här låter piano

Vilket piano ska man välja?

Du behöver antingen ett akustiskt piano eller ett digitalt piano som har anslagskänsligt klaviatur, med 88 tangenter och pedal. Observera att en synt eller keyboard oftast inte är detsamma som ett fullstort digitalpiano och ibland saknar anslagskänslighet.

Kulturskolan hyr inte ut pianon, men det finns ofta bra akustiska pianon att köpa begagnade. Om du ska köpa ett digitalt piano är det viktigt att tangentnedslaget känns liknande som på ett akustiskt piano. Det kallas att tangenterna är viktade.

Undervisningsformer

Undervisning enligt Suzukimetoden

Eleven och förälder lär sig tillsammans, och föräldern deltar aktivt i undervisningen. Undervisningen startar från 5–6 års ålder och omfattar både enskild lektion en gång i veckan och lektioner i storgrupp några gånger under terminen.

Mer information om suzukimetoden

Undervisning individuellt eller i grupp

Här får eleven enskild lektion 20 minuter i veckan, eller en längre lektion varje vecka i par eller mindre grupp, tillsammans med andra elever som är på samma nivå.

Du kan börja med denna typen av undervisning från att du är 7 år.

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?