Länk till startsidan

Keyboard

Keyboarden är liksom pianot både ett melodi- och ackordinstrument. Men det är även en trummaskin, inspelningsmaskin och minisymfoniorkester i ett.

Du kan spela keyboard från att du är elva år.

Så här låter keyboard

En keyboard ser ut som ett piano, men är elektriskt. Keyboarden har utöver klaviatur en mängd olika ljud, trumkomp, loopar och inspelningsmöjligheter som kan läggas till. Det är ett bra verktyg för att skapa musik och ger möjlighet att spela ljud som en hel orkester på egen hand.

Keyboard finns från 11 år

Keyboardundervisningen på Kulturskolan bedrivs i grupper med upp till 6 elever. Du behöver inte ha spelat piano för att få börja. Vi har keyboardgrupper både för nybörjare och för dem som har förkunskaper i pianospel.

I keyboardgrupp får du lära dig olika speltekniker och hur man använder ackord, skalor och kompfigurer. Undervisningen utgår ifrån populära låtar som många har hört. Du får också mycket träning i samspel med andra som du sedan kan ta vidare i andra sammanhang, till exempel om du spelar i ett band. Förutom detta får du också kunskap om hur man improviserar, skapar låtar, musikteori och hur man kan leda en ensemble.

Att lära sig spela keyboard ger en gedigen allmänmusikalisk grund där fokus ligger på genrer som pop, rock, filmmusik, visor och jazz/funk/soul.

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?