Länk till startsidan

Om det är kö till Kulturskolan

Det är kö till vissa av Kulturskolans ämnen och lediga platser fördelas efterhand som de uppstår.  

Turordning

Vi tar in elever till lediga platser i turordning efter ködatum, det vill säga det datum då anmälan kommer in till Kulturskolan. Tyvärr kan vi inte ge exakta besked om när ditt barn får en plats hos oss. Vi hör av oss så fort som det finns en ledig plats.

Förtur vid inflytt från annan kommun

En elev som flyttar in från en annan kommun och tidigare har gått i kommunal musik- eller kulturskola har förtur. Det är för att eleven inte ska behöva få ett uppehåll i sitt lärande. För att få förtur behöver du skicka in skriftligt intyg från den tidigare skolan.

Störst antagning är inför höstterminen

De flesta lediga platser uppstår i slutet av ett läsår när elever slutar. Därför görs den största antagningen av nya elever inför starten av höstterminen. Under ett läsår uppstår det oftast bara enstaka lediga platser, till exempel då någon elev flyttar från Lund eller vill sluta av andra skäl.

Så funkar köplatsen

När du gör ansökan väljer du vilka ämnen du är intresserad av.

Här hittar du alla våra ämnen

Kö till instrument

Du kan välja att anmäla dig och köa till max två instrument, men ett obegränsat antal andra ämnen. Du anger i anmälan vilket instrument du vill börja på i första respektive andra hand.

När du tackar ja till en erbjuden instrumentplats tas dina andra instrumentanmälningar bort, och du förbrukar din kötid. Om du vill gå på något annat instrument längre fram måste du göra en ny anmälan till det instrumentet.

Vid instrumentundervisning erbjuds du en plats när det finns en ledig plats hos en lärare som undervisar på önskat instrument och du är längst fram i turordningen.

Om du har spelat ett instrument i mer än tre år och sen vill byta till ett annat så kan du tillgodoräkna dig hälften av undervisningstiden som kötid till nytt instrument. Lägg in den informationen som en kommentar i Speedadmin när du gör ansökan.

Kö till gruppundervisning

För undervisning i grupp erbjuds du plats när det finns en ledig plats i en grupp med rätt ålder och på rätt nivå för barnet. Om barnet har förkunskaper i gruppämnet, ange gärna det i anmälan.

Vissa ämnen erbjuds enbart till barn i en specifik ålder. Det gäller till exempel barndans och rytmik som riktar sig till barn 5-6 år. Om du passerat rätt ålder för ämnet upphör köplatsen automatiskt.

Om du inte vill ha platsen

Om du blir erbjuden en plats och inte vill börja måste detta meddelas till kulturskolan@lund.se senast sju dagar efter det att erbjudandet skickats ut. Om du ändå vill stå kvar i kö till ämnet måste du meddela Kulturskolans expedition. Du kan tacka nej till en ämneskurs två gånger och då stå kvar i kön. Vid tredje tillfället du tackar nej till erbjuden plats kommer du att försvinna ur kön för det ämnet. Undantag görs vid svår sjukdom och om läkarintyg kan uppvisas.

Förnya din köplats varje år

Där är kö till vissa av Kulturskolans kurser. Om du står i kö hos oss måste du bekräfta att du fortfarande vill ha kvar din plats på Kulturskolan varje år. Det kommer komma en påminnelse via e-post i början av april, och du har fram till 1 maj på dig att göra en återanmälan. Därför är det viktigt att vi har rätt e-postadress till dig!

Är du redan antagen till kursen så behöver du inte förnya din plats, den pågår fortlöpande tills du väljer att säga upp platsen.

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?