Länk till startsidan

Artist in Residence på Stenkrossen

Under sommarsäsongen är Stenkrossen ett dansresidens med internationella koreografer. Det har vi varit sedan 2017 och vi kallar det Artist in Residence, AiR.

Artist in Residence just nu

Under våren 2021 är det Ulrich Ruchlinski, musiker, artist och ljusdesigner, som arbetar på ett nytt verk tillsammans med sin långvariga medarbetare Satoshi Kudo, dansare och koreograf.

Ulrichs och Satoshis samarbete resulterar ofta i verk som kan beskrivas som dansteater, där båda framför dans och musik tillsammans. Verket de arbetar på nu har arbetstiteln ”SlideRiders”. Planen är att i juli framföra verket för första gången. Det kommer att ske utomhus någonstans i Lund.

Kort om Ulrich Ruchlinski

Ulrich har sedan 1995 arbetat inom scenkonstområdet med belysning, musik, ljud och scenhantverk. Efter att ursprungligen ha varit involverad i teater på den tekniska sidan, har han framgångsrikt utvecklat olika metoder för att integrera musik, belysning och performance i en blandad och kombinerad form. Detta har resulterat i samarbeten med Rachel Tess, Satoshi Kudo och andra artister, främst från danssamhället runt om i Sverige.

Ulrichs konstnärliga uttryck resulterar ofta i rumsligt synliga och märkbara installationer, med fokus på fysisk närvaro och tredimensionellt utrymme. Han gör detta med både musik och annat hantverk, som belysning, föremål och ljud. Det betyder att en närvaro inte bara ska absorberas av andra föremål i rummet, utan även själv vara en del av det.

Sedan 2014 driver han den konstnärliga plattformen Imulto scenkonst.

Uppdaterad:

Hjälpte informationen på denna sida dig?