Länk till startsidan

Sommarvistelse för äldre

Föreningen De Gamlas Sommarhem Lundagården erbjuder avkopplande dagverksamhet i rofylld, lantlig miljö på Habo Gård i Lomma. För att kunna delta ska du vara pensionär och boende i Lunds kommun.

Picknick på flotte i Höje Å
Picknick på flotten som åker fram på Höje å.

När pågår sommarvistelsen?

Du kan ansöka om en veckas vistelse under perioden juni–augusti.

Vad ingår i sommarvistelsen?

Förtäring, aktiviteter och transport. Varje dag serveras förmiddagskaffe, lunch och eftermiddagskaffe. Hämtning och lämning sker med buss, tur och retur Lund. Färdtjänstkostnader ersätts av föreningen.

Kostnad: 200 kr/vecka. Kontant betalning på plats.

När och hur anmäler jag mig?

Blankett för anmälan kommer att finnas från den 13 mars på bland annat träffpunkterna, stadsbiblioteket, anhörigcenter, kyrkor och församlingshem, Diakonicentralen, samt medborgarcenter på Kristallen och här på hemsidan.

Kontakta oss på Habo gård

E-post: habo.gard@lund.se
Telefon: 046-359 45 75

Hitta till Habo gård

Om föreningen De gamlas sommarhem Lundagården

Föreningen bildades redan på 1920-talet. Ursprungstanken vid den tiden var att erbjuda en avkopplande semester för mindre bemedlade husmödrar från Lund. Numera är kriteriet för att komma ifråga som gäst att man är pensionär och boende i Lunds kommun. Sedan 2005 hyr föreningen in sig på Lunds kommuns anläggning Habo Gård i Lomma för sin årliga sommarverksamhet med ca 400 deltagare varje år.

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?