Länk till startsidan

Stipendier och stiftelser inom kultur och idrott

Är du aktiv i en förening eller utövar du en kulturell eller idrottslig verksamhet? Kultur- och fritidsförvaltningen har flera stipendier som privatpersoner, föreningar och andra organisationer kan söka pengar från.

Ungdomsledarstipendium

Lunds kommuns ungdomsledarstipendium delas ut varje år som stöd och uppmuntran till ungdomsledare som gjort en särskilt god insats inom en ideell förening eller i något annat sammanhang. Stipendiet tilldelas personer som är verksamma i Lunds kommun eller som har annan särskild anknytning till kommunen. Förslag senast 1 november.

Idrottsstipendium

Som stöd till ungdomsidrotten i Lund delar Lunds kommun varje år ut stipendier till personer eller föreningar som gjort särskilt betydande idrottsinsatser. Stipendiaterna ska vara under 20 år gamla. Förslag senast 1 november.

Kulturstipendium

Kulturstipendium kan du söka om du har anknytning till Lund och är i början av din karriär. Framför allt brukar stipendierna gå till den som har bestämt sig för att satsa på professionellt arbete inom kultur och konst. Tänk på att det är en fördel att ansöka med ett tydligt definierat projekt. Totalt delar kultur- och fritidsnämnden ut 50 000 kronor varje år, oftast fördelat på fem stipendier. Ansök senast 1 november.

Stiftelser

Lunds Café AB fond

Lunds Café AB fond ger varje år pengar med syfte att stödja allmänt kulturella och sociala ändamål. Ansök senast 1 oktober.

Frida och Otto Janssons fond

Du kan söka pengar från Frida och Otta Janssons fond om du är aktiv konstnär över 60 år, bosatt i Skåne och är i behov av särskilt stöd. Stödet delas ut till särskilt behövande konstnärer. Ansök senast 1 november.

Läs mer om kommunens stipendier och stiftelser här

Stiftelser som inte administereras av Lunds kommun

Utanför vår verksamhet, kan du söka från en lång rad stiftelser. Du hittar länkar till några av dem här nedanför.

Global Grant

Crafoordska stiftelsen

MIP – Malmö ideella föreningars paraplyorganisation

För mer information om kulturstipendium, Frida och Otto Janssoons fond
Lisa Ernberg

Epost: lisa.ernberg@lund.se

För mer information om idrottsstipendium, ungdomsledarstipendium
Christian Håkansson
E-post: christian.hakansson@lund.se

Uppdaterad:

Hjälpte informationen på denna sida dig?