Länk till startsidan

Utvecklingsstöd för ditt projekt eller verksamhet

Här ansöker du om projektstöd/utvecklingsstöd inom konst, kultur och innovation på Stenkrossen.

Två händer skriver med pennor
Illustratör: Alva Ragnarsson

Stenkrossen är en kommunal verksamhet som finns till för dig som arbetar med konst, kultur och innovation.

Här kan du ansöka om att få en plats att utveckla ditt projekt eller för att utveckla din verksamhet. Det finns tre typer av stödmodeller; Mini, Midi och Maxi. Det som skiljer dem åt är tid och form. Den sökande organisationen eller personen behöver inte vara bosatt i Lunds kommun.

Vilka stödmodeller finns att söka?

Vi har tre stödformer som riktar sig till organisationer, föreningar, frilansare, proffs, semiprofessionella, amatörer, studenter, volontärer och privatpersoner som har ett projekt eller en projektidé som vill arbeta med inom konst, kultur och innovation. Mini som fokuserar på kortare projekt, Midi som är anpassad efter lite längre projekt, och Maxi som innebär verksamhetsutveckling.

Mini: projekt 0-3 månader

Stödmodellen Mini passar de idéer eller projekt som vill ha en plats på Stenkrossen en kortare tid. T.ex. ett residens eller genom en kortare projekt-, produktions- eller utvecklingsfas. Som Mini kan du få en plats på Stenkrossen mellan 0-3 månader. Det går bara att söka en gång per idé.

Midi: projekt 1 år

Stödmodellen Midi passar dig som har en längre projektidé inom konst, kultur och innovation som du vill utveckla. Som Midi kan du få en plats på Stenkrossen mellan 3 månader till 1 år. Platsen kan vara i form av ett mindre kontor, möteslokaler, verkstad eller scener. Midi är förlängningsbar med 1 år, och endast en gång.

Maxi: verksamhet 3 år

Stödmodellen Maxi för 3-årig verksamhetsutveckling passar de projekt inom konst, kultur och innovation som tagit formen av verksamhet, eller som har en pågående verksamhet, som du vill utveckla och testa på Stenkrossen. Det kan vara en verksamhet, en förening, juridisk person eller en individ som ansöker. Som Maxi kan du få en plats på Stenkrossen i 3 år, med möjlighet till förlängning med 1 år i taget.

Så här ansöker du

För att ansöka om Mini, Midi eller Maxi använder du vår e-tjänst. Innan du ansöker måste du först (via en annan e-tjänst) skapa en användare och ansöka om lösenord för tjänsten. Du behöver ha vissa uppgifter till hands när du ansöker. Vilka dessa är står i informationen vid bidraget du vill ansöka om

Läs om vad som gäller för de olika bidragen och ansök

Ansökan om inloggningsuppgifter för att kunna söka bidrag

Registrera föreningen

För mer information om stöden, kontakta Oyuki Matsumoto.

E-post: oyuki.matsumotolopez@lund.se

Uppdaterad:

Hjälpte informationen på denna sida dig?