Lediga odlingslotter

Här presenteras lediga odlingslotter för dig som står i kö för en odlingslott och har fått ett erbjudande via e-post. Du kan anmäla intresse för flera områden och lotter.

Lediga lotter just nu

Observera!
Det som finns på lotten vid övertagandet (exempelvis staket, redskapslådor, kompostbehållare, drivbänk, odlingstunnlar, växtstöd, markplattor m.m.)  tillfaller den nya arrendatorn. Arrendatorn ansvarar för att dessa vid uppsägning av arrende är i gott skick, alternativt tas bort från odlingslotten.

Fästan, Södra Sandby – flera lotter

I Södra Sandby finns det totalt 22 odlingslotter på odlingsområdet Fästan. Ett litet och lugnt odlingsområde som omges av dels lähäckar, dels klippt häck.
En kvarts promenad från odlingen finns Södra Sandbys busstation där linje 155, 159, 166, 175 går. Lediga lotter:

 • Lott 15 (96 m²): Gräsbevuxen lott. Tidigare odlare meddelar att det finns en markduk nedgrävd på lotten, men den har inte gått att hitta. Om den hittas kan bortttagning beställas.
 • Lott 16 (94m²), 21 (80m²) och 26 (94m²): Gräsbevuxna lotter.
 • Lott 18 (82m²): Halvgrävda bäddar med jätteverbena. Ibland överlever den vintern, men oftast är den ettårig. Finns även en del blommande perenner, örter och bär.
 • Lott 32 (79m²): Gräsbevuxen med en del bär i kanterna.

Adress: Backgatan 95, Södra Sandby
Koordinater: 55.721378, 13.350872

Nöbbelövs bygata – nr 19:2, nr 27:2 

Totalt antal odlingslotter: 35

 • Lott 19:2 (67m²): En lagom stor lott som är överkomlig att få i gott skick, men den kräver en arbetsinsats. Gräsbevuxen och bör tas i bruk genom grävning eller täckning. Håll efter sly i kanterna på lotten.
 • Lott 27:2 (86 m²): En lagom stor lott som är överkomlig att få i gott skick, men den kräver en arbetsinsats. Gräsbevuxen och bör tas i bruk genom grävning eller täckning. Håll efter sly i kanterna på lotten.

Hållplats:  Lund Fornborgen. Även gångavstånd från Gunnesbo station.
Adress: Nöbbelövs bygata 5
Koordinater: 55.731528, 13.162670

Sliparebacken – nr 2 

Odlingsområdet ligger intill järnvägsspåret bredvid Sankt Hans backar. Här är det nära till Sliparebacken skogsträdgård. Det finns tillgång till parkering och närmsta bullhållplats är Monumentet, med linje 3.

Lott 2 (166m²) är bevuxen med bärbuskar, rabarber och blommande perenner. I södra änden av lotten finns ramslök på våren.
Adress Sliparebacken 15
Koordinater: 55.721644, 13.184498

Östra linero - nr 18 

På Östra Lineros odlingsområde finns det totalt 32 lotter med omringande häck. Närmaste busshållplats Tre högars park, linje 3.

Lott 18 (95m²): Lotten har flera grävda bäddar varav några har kanter i form av plankor. Lottens gränser kommer att markeras innan nästa odlare tillträder. På lotten växer en liten krusbärsbuske.
Adress: Östra Linerovägen 25
Koordinater: 55.698392, 13.247844

Sista dag för intresseanmälan

18 februari

Hur gör jag för att anmäla mitt intresse?

 • Besök den lott/lotterna som du är intresserad av med hjälp av kartorna nedan. 
 • Du kan anmäla intresse för flera lotter och ange upp till sex val i e-tjänsten. 
 • E-tjänsten öppnar samma datum som vi gör utskick till kön.
 • Tjänsten stängs när anmälningstiden har gått ut.
 • BankID krävs för intresseanmälan. Om du saknar BankID, kontakta medborgarcenter på tel 046 - 359 50 00

gör en intresseanmälan

Måste jag åka ut och titta på lotten?

 • Innan du anmäler intresse för en eller flera lediga lotter bör du besöka området och titta på lotten/lotterna, då de hyrs ut i befintligt skick och du är ansvarig för att hålla din lott i gott skick framöver.
 • När du anmäler intresse ska du även intyga att du är beredd att skriva arrendeavtal när tilldelningen är klar. Om du anmäler intresse och sen inte vill skriva avtal förlorar du din plats i kön.

Vad händer sen?

 • Vi meddelar dig som får en lott och stryker samtidigt din plats i kön. Du som inte får lott denna omgång får inget meddelande.
 • Vi skickar arrendeavtalet till dig med e-post och du signerar med hjälp av BankID inom 7 dagar. När kommunens representant har undertecknat kan du ladda ner eller skriva ut det färdiga avtalet. Du får miljöpolicy och ordningsregler tillsammans med avtalet. 
 • När avtalet är undertecknat av båda parter kan du börja använda lotten.

Mer information

För att se din köplats, logga in med BankID på Min sida.
Logga in på Min sida

Övriga frågor: kolonier@lund.se

Kartor

Det kan vara svårt att hitta till vissa odlingsområden via karttjänster på internet, använd därför koordinatorerna ovan istället eller titta in på vår karta där adresserna är rätt utsatta. 

Sök efter kolonilotter i vår karta

Här hittar du kartor över alla odlingsområden, inklusive en översiktskarta:

Direktadress till denna sidan: https://lund.se/ledigalotter