Lediga odlingslotter

Här presenteras lediga odlingslotter för dig som står i kö för en odlingslott och har fått ett erbjudande via e-post. Du kan anmäla intresse för flera områden och lotter.

Observera!
Det som finns på lotten vid övertagandet (exempelvis staket, redskapslådor, kompostbehållare, drivbänk, odlingstunnlar, växtstöd, markplattor m.m.)  tillfaller den nya arrendatorn. Arrendatorn ansvarar för att dessa vid uppsägning av arrende är i gott skick, alternativt tas bort från odlingslotten.

Lediga lotter just nu

Badarevägen – nr 6 (155m²), nr 17 (38m²)

Litet och lummigt odlingsområde med egen förening.

Lott 6: Relativt stor lott som är röjd från växtlighet i kanterna. Lott med potential att bli fin, men kommer att behöva en arbetsinsats för att gräva bäddar. För den odlingsintresserade med engagemang.

Lott 17: Liten lott som lämpar sig som liten trädgård då läplanteringen kan skugga lite när det växer upp. Högväxande träd röjs bort vid återkommande underhåll. Grinden delas med lott 18 tills vidare. Kräver en arbetsinsats för att bli riktigt fin, men har potential att bli mysig.

Antal odlingslotter: 21
Adress: Badarevägen 5
Koordinater: 55.689403, 13.174236

Källbymölla – nr 95 (115m² )

OBS: Kartan på hemsidan visar gällande lottnummer. Lottnummer utsatta ute i området stämmer alltså inte i vissa fall. Kommunens största odlingsområde ligger längs med Höje å. Källbymölla odlingsområde har en aktiv förening och en gemensam kompost.

Lott 95: Lott med några pallkragar och björnbär.   

Antal odlingslotter: 118

Hållplats: Lund Västanväg.
Adress: Västanväg 16-18
Koordinater: 55.690944, 13.168519

Lagerbrings väg - nr 6 (165² )

Området berörs av vägbreddning, men kommer att finnas kvar. Lotterna på den sida som lott 6 ligger på kommer att behålla sin nuvarande storlek.

Lott 6: Lotten har varit delvis övervuxen och täcks därför med plast och flis på delar av lotten för att underlätta odling framöver. Dessa delar ska trädas minst denna säsong. Detta är för att det inte ska vara övermäktigt att komma igång med odlingen. På lotten finns bärbuskar, häggmispel och blommande perenner.

Antal odlingslotter: 28
Adress: Lagerbringsväg 10/ Östra fäladsvägen 39
Koordinater: 55.700560, 13.218005

Östra Linero - nr 21 (99m²), nr 29 (79m²)

På Östra Lineros odlingsområde finns det totalt 32 lotter med omringande häck. Lotterna har tidigare brukats som en stor lott. Närmaste busshållplats Tre högars park, linje 3.

Lott 21: Lott i gott skick med fruktträd och blommande perenner. Kräver dock arbete för att perennerna är spridningsvilliga.

Lott 29: Denna lott är perfekt för den grävsugna. Luras inte av att den ser lätt ut såhär års: Det är inte en nybörjarlott. Den kräver en arbetsinsats för att komma tillrätta med ogräsproblematik som inte syns såhär års, men senare kommer åkervinda m.m. Flis finns på området för att täcka ut svåra ogräs. Upprepad grävning fungerar också. Körsbärsträd, björnbär och rosor. Finns även nedklippt skogskornell som behöver täckas med flis. Det kan bli en jättefin lott i perfekt soligt läge för odlingsvan och engagerad odlare – ett bra tillfälle för kunnig person långt ner i kön att få en lott.

Adress: Östra Linerovägen 25
Koordinater: 55.698392, 13.247844

Sista dag för intresseanmälan

6 maj

Hur gör jag för att anmäla mitt intresse?

  • Besök den lott/lotterna som du är intresserad av med hjälp av kartorna nedan. 
  • Du kan anmäla intresse för flera lotter och ange upp till sex val i e-tjänsten. 
  • E-tjänsten öppnar samma datum som vi gör utskick till kön.
  • Tjänsten stängs när anmälningstiden har gått ut.
  • BankID krävs för intresseanmälan. Om du saknar BankID, kontakta medborgarcenter på tel 046 - 359 50 00

gör en intresseanmälan

Måste jag åka ut och titta på lotten?

  • Innan du anmäler intresse för en eller flera lediga lotter bör du besöka området och titta på lotten/lotterna, då de hyrs ut i befintligt skick och du är ansvarig för att hålla din lott i gott skick framöver.
  • När du anmäler intresse ska du även intyga att du är beredd att skriva arrendeavtal när tilldelningen är klar. Om du anmäler intresse och sen inte vill skriva avtal förlorar du din plats i kön.

Vad händer sen?

  • Vi meddelar dig som får en lott och stryker samtidigt din plats i kön. Du som inte får lott denna omgång får inget meddelande.
  • Vi skickar arrendeavtalet till dig med e-post och du signerar med hjälp av BankID inom 7 dagar. När kommunens representant har undertecknat kan du ladda ner eller skriva ut det färdiga avtalet. Du får miljöpolicy och ordningsregler tillsammans med avtalet. 
  • När avtalet är undertecknat av båda parter kan du börja använda lotten.

Mer information

För att se din köplats, logga in med BankID på Min sida.
Logga in på Min sida

Övriga frågor: kolonier@lund.se

Kartor

Det kan vara svårt att hitta till vissa odlingsområden via karttjänster på internet, använd därför koordinatorerna ovan istället eller titta in på vår karta där adresserna är rätt utsatta. 

Sök efter kolonilotter i vår karta

Här hittar du kartor över alla odlingsområden, inklusive en översiktskarta:

Direktadress till denna sidan: https://lund.se/ledigalotter