Lediga odlingslotter

Här presenteras lediga odlingslotter för dig som står i kö för en odlingslott och har fått ett erbjudande via e-post. Du kan anmäla intresse för flera områden och lotter.

Observera!
Det som finns på lotten vid övertagandet (exempelvis staket, redskapslådor, kompostbehållare, drivbänk, odlingstunnlar, växtstöd, markplattor m.m.)  tillfaller den nya arrendatorn. Arrendatorn ansvarar för att dessa vid uppsägning av arrende är i gott skick, alternativt tas bort från odlingslotten.

Lediga lotter just nu

Källby möllas odlingsområde - 5 lotter

Kommunens största odlingsområde ligger längs med Höje å. Källbymölla odlingsområde har en aktiv förening och en gemensam kompost. 

Totalt antal odlingslotter: 118

Hållplats: Lund Västanväg.
Adress: Västanväg 16-18
Koordinater: 55.690944, 13.168519

Lott 5:1 (105 m²) – västra halvan av lott 5

Odlingslott i nordvästra delen av området som nu delas upp till två odlingslotter (5:1 västra och 5:2 östra). Fantastiskt läge med fin utsikt över odlingsområdet och Höje å. Gräsbevuxen lott med rätt stort ogrästryck. Gräs och ogräs är nyligen trimmat. Tidigare har ett växthus stått i bakre delen av lotten, där en vinranka finns kvar. Marktäckning (exempelvis kartong & träflis) rekommenderas i bakre delen av lotten för att hindra sly från att växa upp igen. Vidare bör odlingsbäddar grävas och gräset klippas regelbundet för att hindra sly och ogräs.

OBS! På kartan och på plats är odlingslott 5 inte delad i två ännu men vi kommer sätta ut hörnstolpar så snart som möjligt. Lotten delas exakt på mitten. Se lott 1 & 2 på området, strax väster om lott 5, för att se hur det kommer se ut.

Lott 5:2 (105 m²) – östra halvan av lott 5

Odlingslott i nordvästra delen av området som nu delas till två odlingslotter (5:1 västra och 5:2 östra). Fantastiskt läge med fin utsikt över odlingsområdet och Höje å. Gräsbevuxen lott med rätt stort ogrästryck. Gräs och ogräs är nyligen trimmat. Marktäckning (exempelvis kartong & träflis) rekommenderas i bakre delen av lotten för att hindra sly från att växa upp igen. Vidare bör odlingsbäddar grävas och gräset klippas regelbundet för att hindra sly och ogräs.

OBS! På kartan och på plats är odlingslott 5 inte delad i två ännu men vi kommer sätta ut hörnstolpar så snart som möjligt. Lotten delas exakt på mitten. Se lott 1 & 2 på området, strax väster om lott 5, för att se hur det kommer se ut.

Lott 43 (104 m²)

Trevlig odlingslott i nordöstra delen av området. Fin grundstruktur för odlingsbäddar som behöver en del kärlek. Mindre syrenhäck i bakre delen som ger lite skugga. Stort jordgubbsland och det växer även hallon, sparris och perenna blommor på lotten. En hel del sly i bakre delen som nyligen tagits ned. Rekommenderat att applicera marktäckning (exempelvis kartong & träflis) vid den bakre delen för att hålla nere sly och potentiella stubbskott.

Lott 44 (96 m²)

Odlingslott i nordöstra delen av området. Till stor del gräsbevuxen. Några mindre perenna blomsterrabatter. Stort välmående äppelträd på lotten. Fin rosbuske och fjärilsbuske. En hel del sly i bakre delen som precis tagits ned. Rekommenderat att applicera marktäckning (exempelvis kartong & träflis) vid den bakre delen för att hålla nere sly och potentiella stubbskott.

Lott 45 (143 m²)

Stor hörnlott i nordöstra delen av området med lummiga inslag. Större björk i ena delen som ger välbehövlig skugga. En hel del sly och ogräs har nyligen tagits ned. Rekommenderat att applicera marktäckning (exempelvis kartong & träflis) där stubbskott och trädstubbar syns för att hålla nere tillväxten av dessa.

Sista dag för intresseanmälan

27 juli

Hur gör jag för att anmäla mitt intresse?

  • Besök den lott/lotterna som du är intresserad av med hjälp av kartorna nedan. 
  • Du kan anmäla intresse för flera lotter och ange upp till sex val i e-tjänsten. 
  • E-tjänsten öppnar samma datum som vi gör utskick till kön.
  • Tjänsten stängs när anmälningstiden har gått ut.
  • BankID krävs för intresseanmälan. Om du saknar BankID, kontakta medborgarcenter på tel 046 - 359 50 00

gör en intresseanmälan

Måste jag åka ut och titta på lotten?

  • Innan du anmäler intresse för en eller flera lediga lotter bör du besöka området och titta på lotten/lotterna, då de hyrs ut i befintligt skick och du är ansvarig för att hålla din lott i gott skick framöver.
  • När du anmäler intresse ska du även intyga att du är beredd att skriva arrendeavtal när tilldelningen är klar. Om du anmäler intresse och sen inte vill skriva avtal förlorar du din plats i kön.

Vad händer sen?

  • Vi meddelar dig som får en lott och stryker samtidigt din plats i kön. Du som inte får lott denna omgång får inget meddelande.
  • Vi skickar arrendeavtalet till dig med e-post och du signerar med hjälp av BankID inom 7 dagar. När kommunens representant har undertecknat kan du ladda ner eller skriva ut det färdiga avtalet. Du får miljöpolicy och ordningsregler tillsammans med avtalet. 
  • När avtalet är undertecknat av båda parter kan du börja använda lotten.

Mer information

För att se din köplats, logga in med BankID på Min sida.
Logga in på Min sida

Övriga frågor: kolonier@lund.se

Kartor

Det kan vara svårt att hitta till vissa odlingsområden via karttjänster på internet, använd därför koordinatorerna ovan istället eller titta in på vår karta där adresserna är rätt utsatta. 

Sök efter kolonilotter i vår karta

Här hittar du kartor över alla odlingsområden, inklusive en översiktskarta:

Direktadress till denna sidan: https://lund.se/ledigalotter