Sportlov i Lund 2021

17 februari, 2021

Under sportlovsveckan finns det roliga saker att göra för barn och unga. Sportlovet i Skåne pågår 22-28 februari. Alla aktiviteter är anpassade efter riktlinjer och föreskrifter som Folkhälsomyndigheten, Regeringen och Lunds kommun rekommenderar.

Prova på-aktiviteter

Tillsammans med Lunds föreningar presenterar vi ett Sportlov på hemmaplan. Trots rådande pandemi är det viktigt att hitta på nya saker och röra på sig. Vi hoppas att ni hittar något kul att göra på lovet, oavsett om det är dans, fotboll, skytte eller en digital karatelektion.

I varje evenemang hittar du information om vad som gäller om föranmälan och andra åtgärder som görs för att det ska vara så säkert som möjligt att delta.

Hitta din aktivitet på Vinterlunds hemsida

Skidor och skridskor

Isbanan på Stortorget i Lund har extra-öppet under sportlovet. Fritidsbanken finns på plats och lånar ut skridskor kostnadsfritt. 

Öppettider för utlåningen på isbanan

I Stadsparken finns skidspår och de finns kvar så länge vädret tillåter. På grund av rådande pandemi har vi tyvärr ingen möjlighet att låna ut några skidor, men tipsar om att ta en tur till Fritidsbanken som hyr ut skidor, stavar, pjäxor och mycket mer helt kostnadsfritt. 

Fritidsbanken Lund

Isarna spolas på flera håll i vår kommune med jämna mellanrum men de påverkas mycket av vädret. Isarnas kvalitet kan därför variera under tiden och inga garantier kan ges.
Skidspår och skridskoisar i Lunds kommun

Fritidsgårdarna arrangerar aktiviteter

Alla våra fritidsgårdar arrangerar aktiviteter både ute och inne för barn och unga under sportlovet. För att garantera att aktiviteterna kan genomföras på ett smittsäkert sätt krävs alltid föranmälan.

Exempel på aktiviteter på fritidsgårdarna är godisbingo, tjejkväll, matlagning, utflykter, snöskulptering, filmvisning, VR- aktiviteter, skridskoåkning, träningsdag, e-sportsdag, Fifa-turnering, örnsafari till Fyledalen, klättring, spela i band (prova på i replokalen), ”Just dance battle” samt Mellis and chill (brädspel och nyttig mellis).

Fritidsgårdarna lägger ut sina program på Instagram:
Fritid Klostergården
Fritid Norra Fäladen
Fritid Dalby
Fritid Sandby
Fritid Genarp
Fritid Veberöd
Fritid Linero
Hemgården
Mobila gruppen 

Förutom fysiska fritidsgårdar har Lunds kommun en digital mötesplats för barn och unga på Discord. Oavsett var du bor i kommunen, finns vi nära dig under lovet.
Lunds Fritid på Discord

Lär dig att skapa spel i Roblox

Gillar du att spela Roblox? Då kanske du också är nyfiken på hur du bygger dina egna banor. Under sportlovet arrangerar biblioteket digital workshop, för dig som fyllt 10 år, där du får prova att skapa egna spel i Roblox Studio tillsammans med ungdomarna från Hemkodat. Du deltar hemifrån och du behöver en dator, internetuppkoppling, en Roblox-inloggning och Roblox Studio (ladda ner gratis på roblox.com/create). Begränsat antal platser och föranmälan krävs.

Mer om workshopen på biblioteket hemsida