Nu släpper vi programmet för Vinterlund

16 november, 2020

Programmet är noga anpassat efter rådande pandemi och fokuserar främst på upplevelser utomhus som man kan ta del av när det passar en.

Två små barn håller handen framför den stora granen på Stortorget

I år känns det extra viktigt att kunna erbjuda lundaborna roliga och stämningsfulla upplevelser som till exempel Vinterlunds konstpromenad. Den yngre målgruppen kan ge sig ut för att leta efter både polkagrisar och nissedörrar, och vi tror att lundabor i alla åldrar får glädje av ett vinterlandskap helt i Lego som visas i Rådhusets fönster, byggt av Emil Lidé som är aktuell i tv-programmet Lego Masters. Utanför Rådhuset hittar man även årets till ytan största nyhet: isbanan som är igång från den 27 november. Vinterlandet tar som vanligt plats på Stortorget, men med nya rutiner för att undvika trängsel.

Istället för den traditionsenliga grantändningen startar julen istället på olika platser under en mysig eftermiddag. Julkonserter som Kulturskolans luciakonsert och Hemvärnets Julinblåsning kommer streamas på Vinterlunds hemsida. Programmet släpps måndagen den 16 november, Vinterlund pågår mellan den 27 november och den 14 februari.

Hela programmet hittar du på Vinterlunds hemsida.