Lunds största bokcirkel startar i höst

9 juni, 2020

I höst arrangerar folkbiblioteken i Lund sin stora bokcirkel Lund Läser. I fyra år har allmänheten fått vänta på det stora avslöjandet, men den 31 augusti blir det äntligen offentligt vilken bok som tusentals människor kommer att läsa i höst.

I Lund arrangeras i höst det som kan vara Skånes största bokcirkel. Senaste bokcirkeln arrangerades 2016, då läste 3 250 personer boken och ungefär 1 500 deltog i de aktiviteter som arrangerades. Även den här gången satsar folkbiblioteken i Lund på att engagera så många som möjligt i aktiviteter kring denna hemliga bok. Alla som vill vara med får boken, som allt kommer att kretsa kring, helt gratis. Under hela hösten arrangerar alla folkbibliotek i Lunds kommun aktiviteter kopplade till bokcirkeln. Det kan röra sig om såväl boksamtal och lokala bokcirklar som flera föreläsningar på ämnen kopplade till boken.

- Vi hoppas att även många som vanligtvis inte besöker biblioteket ska vilja delta, säger Cecilia Lindgren som är projektledare för Lund Läser.

Den 31 augusti avslöjas vilken bok som bokcirkeln ska läsa. Alla kan då komma till något av de nio folkbiblioteken och gratis få den bok allt kommer att kretsa kring. Då presenteras också programmet som kommer att pågå under hösten. Det är en jury som har valt ut boken.

- Vi tror att många kommer att tycka om boken eftersom den är välskriven, angelägen, har ett bra driv och har potential att bli en modern klassiker, säger Cecilia Lindgren.