Kulturchef lämnar för nytt jobb

23 juni, 2020

Lunds kommuns kulturchef Annika Eklund slutar i höst. Istället ska hon bli kulturdirektör i Region Uppsala.

Annika Eklund, kulturchef i Lunds kommun

I höst arbetar kulturchef Annika Eklund sin sista dag i kommunen. Efter tre och ett halvt år har hon valt att avsluta sitt uppdrag och gå vidare till tjänsten som kulturdirektör i Region Uppsala.

 - Lund är en fantastisk stad att vara kulturchef i. Här finns ett genuint och brett intresse för kulturella och konstnärliga yttringar, som jag inte upplevt någon annanstans. Jag hade inga planer på att byta jobb, men när tjänsten som kulturdirektör dök upp kände jag att jag var tvungen att ta chansen. Dels kommer tjänster av den typen inte ut så ofta, dels är detta en unik möjlighet för mig att leda och utveckla en hel regions arbete med kultur. Därför kände jag att jag inte kunde tacka nej till tjänsten, trots att jag trivs i Lund, säger Annika Eklund, kulturchef i Lunds kommun.

Den 20 september lämnar Annika sin post och kommer då att ersättas av en tillförordnad kulturchef, som leder kommunens kulturverksamhet tills en ny kulturchef är rekryterad.

 - Jag hade givetvis hoppats att vi kunnat ha kvar Annika en liten tid till, men jag förstår också att hon tar denna chans. Hon har varit en mycket kompetent och kunnig kulturchef och kollega. Genom sitt arbete har hon bidragit mycket till Lunds kulturlivs utveckling. Jag önskar henne all lycka i framtiden, säger Urban Olson, kultur- och fritidsdirektör i Lunds kommun.