Vinterlund rundar av ännu en lyckad säsong

18 februari, 2019

Med en välbesökt seniordans på AF-borgen och körkonsert i kärlekens tecken på Mejeriet, avslutades Vinterlund på alla hjärtans dag. Den tredje upplagan av Vinterlund har bjudit Lundaborna på en bredd av aktiviteter sedan första adventshelgen.

Säsongen inleddes traditionsenligt med grantändning på Stortorget och förgyllde december med allt från Sagohusets levande julkalender, Thomanders Jul, Vinterland på Mårtenstorget, Luciakonsert med Carolinae Damkör till julmarknad med Ung företagsamhet och föreställningen Scener ur ett vuxenliv med Månteatern. För ungdomar bjöd vi in till en konsert med omåttligt populära Ricky Rich och ARAM Mafia för att fira in jullovet. På Stenkrossen kunde lovlediga barn och unga delta i jullovsaktiviteter där både slajm och cirkuskonster skapades.

 

Från januari och framåt har fokus för Vinterlund handlat om att bjuda Lundaborna på det lilla extra i en tid som många ser som ganska grå och tråkig. Tillsammans mot ljusare tider blev därför devisen för bland annat fotoutställning om japanska varma källor med Studiefrämjandet, Swedish Open i badminton, Nattorientering med Lunds OK, Minnesträning med Svenska Minnesförbundet, den elektroniska musikfestivalen Eter med Mejeriet, Lunds Skidfestival med Ski Team Skåne och Songwriterfestivalen Lund berättar med föreningen dansk-svensk visfestival.

 

Vinterkupolen tog plats på Stortorget från 12 januari till 2 februari och blev en scen och yta mitt i staden där föreningar och andra aktörer stod för innehållet. Lundaborna kunde bland annat experimentera tillsammans med Vattenhallen Science Center, se Vintershow med Style Dance Studio, ta del av naturum Skrylles spännande utbud och dansa loss till livemusik och DJs. Vinterlund har som mål att lyfta, rama in och underlätta för det fria kulturlivet och föreningslivet genom att erbjuda ekonomiskt stöd, scener, ytor och marknadsföring. Totalt har ca 50 aktörer stått för innehållet.

 

Och Lundaborna verkar gilla konceptet - över 50 000 besökare har tagit del av årets Vinterlund. Nu väntar utvärdering tillsammans med medverkande aktörer för att göra en ännu bättre insats.
– Inför kommande säsong vill vi inkludera föreningslivet ännu mer för att få en ännu större bredd på de aktiviteter som presenteras inom konceptet Vinterlund säger Åsa Jensen, projektledare.

Kontakt

Kultur- och fritidsförvaltningen

Besöksadress: Stora Södergatan 47, Lund
Telefon (Medborgarcenter): 046-359 50 00
E-post:kultur-fritid@lund.se

Tekniska förvaltningen

Postadress: Box 41, 221 00 Lund
Besöksadress: Brotorget 1, Lund
Telefon Medborgarcenter: 046-359 50 00
E-post:tekniska.forvaltningen@lund.se

Kommunkontoret

Postadress: Box 41, 221 00 Lund
Besöksadress: Bruksgatan 22, Lund
Telefon Medborgarcenter: 046-359 50 00
E-post:kommunkontoret@lund.se