Hälsosatsning för seniorer utökas

14 augusti, 2019

I september startar två nya hälsosatsningar för Lunds kommuns seniorer. Dels får förra årets succé, ”Senior Sport School” i Södra Sandby och Dalby en fortsättning, dels utökas den med en motsvarighet i Lunds tätort. Skolorna erbjuder träffar i tolv veckor med allt från senioranpassad styrketräning till temakvällar om hälsosam mat.

Senior Sport School 2019
Förra året var det premiär för Lunds kommuns hälsosatsningen ”Senior Sport School” i Södra Sandby och Dalby. Skolan blev en stor succé och platserna tog snabbt slut. I år startar kommunen inte bara en ny ”termin” för seniorerna i kommunens östra delar, utan utökar erbjudandet med en ny ”skola” i Lunds tätort.

Satsningen, som är ett samarbete mellan Lunds kommun, Region Skåne och Skåneidrotten, ger kommunens seniorer (60+ år) chans att under tolv veckor prova på olika aktiviteter som till exempel Senior Power styrketräning, delta i tematräffar med fokus på hälsa, laga hälsosam mat, få utbildning i hjärt- och lungräddning och ta del av intressanta föreläsningar.

- Fysisk aktivitet, social samvaro och en aktiv fritid är viktigt för alla, oavsett ålder. Det är därför glädjande att vi i år kan arrangera den uppskattade kursen på två ställen i kommunen. På så sätt kan vi ge fler seniorer inspiration och praktiska tips om hur de med ganska små och enkla förändringar i sitt liv kan få en mer hälsosam och sund livsstil, menar Dan Kanter, idrott- och fritidschef i Lunds kommun

Senior Sport School kommer under hösten att träffas tisdagar och torsdagar, och då oftast på förmiddagar. Träffarna kommer blanda teori och praktik med fokus på bland annat rörelse.

Är du intresserad att veta mer om satsningen kan du besöka informationsmötet den 22 augusti kl. 10-11 på Träffpunkt Papegojlyckan (Falkvägen 14, Lund). På mötet kan du träffa kursledarna och ställa frågor samt anmäla dig till en av ”skolorna”.

För ytterligare information, vänligen kontakta idrottsadministratör Barbro Ullmén på tel: 072-450 78 79 eller via e-post: barbro.ulmen@lund.se

Relaterad information

Kontakt

Kultur- och fritidsförvaltningen

Besöksadress: Stora Södergatan 47, Lund
Telefon (Medborgarcenter): 046-359 50 00
E-post:kultur-fritid@lund.se

Tekniska förvaltningen

Postadress: Box 41, 221 00 Lund
Besöksadress: Brotorget 1, Lund
Telefon Medborgarcenter: 046-359 50 00
E-post:tekniska.forvaltningen@lund.se

Kommunkontoret

Postadress: Box 41, 221 00 Lund
Besöksadress: Bruksgatan 22, Lund
Telefon Medborgarcenter: 046-359 50 00
E-post:kommunkontoret@lund.se