Litteralund - bokfestival för barn och unga

10 april, 2018

Söndag 15 april drar bokfestivalen Litteralund igång för trettonde gången med en heldag för barn och familj på Lunds stadsbibliotek. I veckan som följer får flera av folkbiblioteken i Lund besök av olika författare och illustratörer. På Stenkrossen, Stadsbiblioteket och Kino välkomnas drygt 2000 skolelever till författarsamtal och workshops.

Några av dem som just nu packar väskorna inför resan till Lund är Martin Widmark, bland mycket annat pappa till böckerna om LasseMajas detektivbyrå, Lin Hallberg som bland annat skriver populära hästböcker, Maja Säfström som skrivit och illustrerat två faktaböcker om djur, och Petter Lidbeck som har en imponerande produktion av barnböcker bakom sig. Årest internationella gäster är Siri Pettersen från Norge, kinesiska Han Xu och Linda Bondestam från Finland.

På programmet för familjedagen på Lunds stadsbibliotek står bland annat pyssel, författarsamtal, workshops, film och teater, läshunden Torsten, tipsrunda och gratis tågturer.

Några av de medverkande gör också nedslag utanför kommunen när Litteralund går på turné till Vellinge, Åstorp, Malmö och Västra Ingelstad.

Hela det offentliga programmet för Litteralund hittar du på litteralund.se (länk nedan).

Relaterad information

Kontakt

Kultur- och fritidsförvaltningen

Besöksadress: Stora Södergatan 47, Lund
Telefon (Medborgarcenter): 046-359 50 00
E-post:kultur-fritid@lund.se

Tekniska förvaltningen

Postadress: Box 41, 221 00 Lund
Besöksadress: Brotorget 1, Lund
Telefon Medborgarcenter: 046-359 75 00
E-post:tekniska.forvaltningen@lund.se

Kommunkontoret

Postadress: Box 41, 221 00 Lund
Besöksadress: Stortorget 7, Lund
Telefon (Medborgarcenter): 046-359 50 00
E-post:kommunkontoret@lund.se