Vanliga frågor och svar

Många hör av sig till oss med frågor kring Musikhjälpen. Här har vi sammanställt svar på de vanligast förekommande frågorna.

Hur kan jag engagera mig i Musikhjälpen?

Gå in på Musikhjälpens hemsida - där kan du till exempel lämna ett bidrag direkt eller starta en egen insamling.

Jag har en butik i Lund och vill engagera mig i Musikhjälpen. Vad finns det för möjligheter?

Handelsföreningen i Lund har startat en insamling via Runda Upp, där alla pengar som kommer in oavkortat går till Musikhjälpens insamling. Handelsföreningen betalar avgiften som är förenad med att använda konceptet. För mer information maila info@handelsforeningen.se

Vi är en skolklass/enhet/arbetsgrupp inom kommunen. Vad får/kan vi göra?

Det står er fritt att starta en insamling av privata medel – t ex en digital bössa på Musikhjälpens sida. Det är dock inte tillåtet för en kommun att skänka kommunala pengar till välgörenhet.

Jag vill göra något på Stortorget till förmån för Musikhjälpen, hur gör jag då?

Stortorget som plats är upplåten enbart till Musikhjälpen, där finns ingen plats för andra aktörer.

Jag har hört att kommunen upplåter plats i närheten av Stortorget för olika initiativ. Hur kan jag få tillgång till en sådan plats och kostar det något?

Det är gratis, men för att få tillgång till en sådan plats måste det du gör vara till förmån för Musikhjälpen. Vi upplåter inte plats om du enbart vill sprida information om din egen verksamhet. Maila din idé till arrangemang@lund.se så hör vi av oss och hittar en lösning för just dig. OBS! Vi upplåter inga av dessa platser åt Food Trucks. Har du redan tillstånd för att stå på Mårtenstorget så gäller det som vanligt.

Vi vill uppträda under Musikhjälpen, hur gör vi då?

Lunds kommun kommer inte ha någon scen i anknytning till Musikhjälpen. Vill du ha kontakt med dem som programlägger Musikhjälpens glasbur, maila direkt till musikhjalpen@sverigesradio.se Spontana uppträdanden och flashmobs uppskattas!

Jag har tänkt göra en aktivitet i min egen lokal till förmån för Musikhjälpen (till exempel dra ihop en loppis eller arrangera en konsert). Hur kan jag få uppmärksamhet kring mitt evenemang?

Lunds kommun har en evenemangskalender som du är välkommen att lägga upp ditt evenemang i, www.evenemang.lund.se. Maila till evenemang@lund.se så får du hjälp. Om du har en facebooksida för din butik kan du med fördel även skapa ett evenemang via den och bjuda in dina följare. Dela även på instagram och andra sociala medier. Ta kontakt med lokal media.

Kontakt

Kultur- och fritidsförvaltningen

Besöksadress: Stora Södergatan 47, Lund
Telefon (Medborgarcenter): 046-359 50 00
E-post:kultur-fritid@lund.se

Tekniska förvaltningen

Postadress: Box 41, 221 00 Lund
Besöksadress: Brotorget 1, Lund
Telefon Medborgarcenter: 046-359 50 00
E-post:tekniska.forvaltningen@lund.se

Kommunkontoret

Postadress: Box 41, 221 00 Lund
Besöksadress: Bruksgatan 22, Lund
Telefon (Medborgarcenter): 046-359 50 00
E-post:kommunkontoret@lund.se