Stenkrossen - en verkstad för konst, kultur och innovation

Stenkrossen i Lund är en verkstad och arbetsyta för projekt inom konst, kultur och innovation som drivs av arrangemangsenheten inom kulturverksamheten i Lunds kommun.

Skulptur på stenkrossen

Stenkrossen är stängd 

Från 2020-12-21 gäller följande för projekt och verksamheter på Stenkrossen:

  • Fedagen den 17:e december, kom regeringen med skärpta nationella direktiv. Bland annat uppmanade de att all verksamhet som drivs av stat, region och kommuner och som inte är absolut nödvändig omedelbart bör ställas in fram till den 24 januari 2021. Restriktionerna gäller tills vidare.
  • Ta kontakt med Mikael Enander, tf enhetschef scener eller
    Stenkrossens verksamhetsledare, Rosa Rydahl vid frågor.
  • Stenkrossen är i möjligaste mån öppen för ombokningar för hyresgästers och mini, midi och maxis arrangemang. Är du en hyresgäst som vill omboka pga Coronaviruset, kontakta stenkrossen@lund.se
  • I övrigt pågår vårt arbete som vanligt, men det administrativa arbetet kan komma att ske på distans. Stenkrossens arbetsgrupp har även gärna möten med er via telefon eller digitala kanaler vid behov istället för att ha fysiska träffar. Hör av er till stenkrossen@lund.se vid frågor om detta.

Vad är Stenkrossen?

Stenkrossen är en verkstad och arbetsyta för projekt och verksamheter inom konst, kultur och innovation som sedan 2012 drivs av Lunds kommun. Stenkrossen erbjuder tre olika stödmodeller för projekt och verksamhetsutveckling inom konst, kultur och innovation, scener för repetitioner och föreställningar, makerspace, skaparworkshops och evenemang i allt från stadsodling, scenkonst, street art och virtual reality, till öppen cykelverkstad och solcellsbygge. Läs mer på vår hemsida: www.stenkrossen.se

Kontakta oss

E-post: stenkrossen@lund.se
Adress: Kastanjegatan 13, 223 59 Lund
Hitta till Stenkrossen

Direktadress till denna sidan: https://lund.se/stenkrossen