Så söker du verksamhetsbidraget

För att ansöka om verksamhetsbidrag använder du en digital tjänst som du hittar i rutan för relaterad information längre ned på sidan.

Innan du ansöker måste du först registrera din organisation eller verksamhet och ansöka om lösenord för tjänsten via en e-tjänst som också finns i rutan för relaterad information.

Du ska också fylla i arket för publikstatistik som du hittar i rutan för relaterad information. Detta laddar du ned, fyller i, sparar och bifogar till din ansökan i den digitala tjänsten. Tänk på att ha alla handlingar tillhands när du fyller i din ansökan eftersom du inte kan spara och återgå till ansökan vid ett senare tillfälle.

Ansökningsdeadline för 2021 års verksamhetsbidrag är måndagen den 11 september 2020. Beslut fattar vi i december. Beviljade bidrag utbetalas i förskott per kvartal till organisationens post- eller bankgiro om inte annat överenskommits.

Hur bedömer vi din ansökan?

Vi bedömer verksamhetens kvaltet, publikarbete och dess ekonomiska bärighet. Vi tar också hänsyn till bredden av arrangemangsutbudet i kommunen.

Meddela oss om förändringar

Om det sker stora ändringar i verksamheten, till exempel om en chef väljer att sluta, eller om ni byter skådespelare, sångare, regissör eller liknande, vill vi att ni meddelar oss. Vi tar våra beslut utifrån verksamhetens konstnärliga kvalitet.

Ansök om bidrag