Lov i Lund

Under sportlovsveckan finns det roliga saker att göra för barn och unga. Sportlovet är vecka 8 under perioden 22-28 februari. Alla aktiviteter är anpassade efter riktlinjer och föreskrifter som Folkhälsomyndigheten, Regeringen och Lunds kommun rekommenderar.

”Prova på”-aktiviteter

Tillsammans med Lunds rika föreningsliv presenterar vi ett Sportlov på hemmaplan. Trots rådande pandemi är det viktigt att hitta på nya saker och röra på sig. Vi hoppas att ni hittar något kul att göra på lovet, oavsett om det är dans, fotboll, skytte eller en digital karatelektion. I varje evenemang hittar du information om vad som gäller om föranmälan och andra åtgärder som görs för att det ska vara så säkert som möjligt att delta. Du hittar alla aktiviteter och kontaktuppgifter på Vinterlunds hemsida

Skidor och skridskor

På flera platser i kommunen spolas det is och spåras skidspår för allmänheten när vädret tillåter. Isarna spolas med jämna mellanrum men påverkas mycket av vädret. Isarnas kvalitet kan därför skifta under tiden och inga garantier kan ges. Läs mer om skidspår och isar här. Glöm inte att isbanan på Stortorget i Lund har extra-öppet under lovet också.

Fritidsgårdarna

Kommunens samtliga fritidsgårdar arrangerar aktiviteter för barn och unga under sportlovet. Det kommer erbjudas såväl inne- som utomhusaktiviteter. För att garantera att aktiviteterna kan genomföras på ett smittsäkert sätt krävs alltid föranmälan. Exempel på aktiviteter på fritidsgårdarna är godisbingo, tjejkväll, matlagning, utflykter, snöskulptering, filmvisning, VR- aktiviteter, skridskoåkning, träningsdag, e-sportsdag, Fifa-turnering, örnsafari till Fyledalen, klättring, spela i band (prova på i replokalen), ”Just dance battle” samt Mellis and chill (brädspel och nyttig mellis). Här hittar du fritidsgårdarnas instagramkonto:
Fritid Klostergården
Fritid Norra Fäladen
Fritid Dalby
Fritid Sandby
Fritid Genarp
Fritid Veberöd
Fritid Linero
Hemgården
Mobila gruppen 

Lär dig att skapa spel

Gillar du att spela Roblox? Då kanske du också är nyfiken på hur du bygger dina egna banor. Under sportlovet arrangerar biblioteket digital workshop, för dig som fyllt 10 år, där du får prova att skapa egna spel i Roblox Studio tillsammans med ungdomarna från Hemkodat. Du deltar hemifrån och du behöver en dator, internetuppkoppling, en Roblox-inloggning och Roblox Studio (ladda ner gratis på roblox.com/create). Begränsat antal platser och föranmälan krävs. Läs mer om workshopen på bibliotekens hemsida.

Här kan du läsa om våra fritidsgårdar

Kontakt

Mats Alinder, enhetschef 
E-post: mats.alinder@lund.se

Direktadress till denna sidan: https://lund.se/lovilund