Naturum Skrylle

Välkommen till naturum Skrylle! På naturum Skrylle kan du lära dig om traktens växter, fåglar, insekter och djur. Aktiviteter för november-december hittar längre ner på sidan. Följ oss gärna på Facebook – och du vet väl att du kan komma hit med naturbussen, Skånetrafikens linje 159?

Inomhusutställningen är öppen alla dagar kl. 9–16, förutom några enstaka helgdagar. Utomhusutställningen kan du besöka när som helst och bokar du vårt viltgömsle Gyltan kan du spana på vilt när skymningen faller. Läs mer om Gyltan via länk i menyn.

Ta bussen till naturum Skrylle - länk till Skånetrafiken

naturum Skrylle

Fråga naturvägledaren

Från mars till november välkomnas du av en naturvägledare tisdag–söndag kl 9–16 som svarar på dina frågor. Har du frågor eller vill du bara prata natur en stund? För skolklasser och grupper kan särskilda visningar bokas in.

Kontakta naturvägledaren för bokning och mer information.
Mobil: 0761-33 53 73
E-post:naturum@lund.se
Telefon Skryllegårdens reception: 046-585 25

Säsongens aktiviteter

Vår, sommar och höst aktiverar vi oss utomhus på olika sätt och använder naturen som inspirationskälla! Samling sker vid naturum om inget annat anges i programmet.

Alla aktiviteter är kostnadsfria och material och redskap finns på plats. Ta på oömma kläder.Om föranmälan krävs framgår det av programmet.

Vad är ett naturum?

Ett naturum är ett centrum för besökare till ett naturområde. Här får du veta mer om de djur, växter, geologi och kulturhistoria som format området innan du ger dig vidare ut för att upptäcka naturen. Förutom utställningar har många naturum också guidningar, temakvällar och naturstigar. Du kan också få tips om utflyktsmål och vandringar. Besök Naturvårdsverkets hemsida för att hitta alla naturum i Sverige.

Faktaansvarig: Tekniska förvaltningen

Direktadress till denna sidan: https://lund.se/naturum

Kontakt

Park och natur

Tekniska förvaltningen

Besöksadress:Brotorget 1, Lund
Telefon Medborgarcenter: 046-359 50 00
E-post: tekniska.forvaltningen@lund.se
Felanmälan: www.lund.se/felanmalan eller app: Felanmälan Lunds kommun

Tekniska förvaltningen

Postadress: Box 41, 221 00 Lund
Besöksadress: Brotorget 1, Lund
Telefon Medborgarcenter: 046-359 50 00
E-post:tekniska.forvaltningen@lund.se