Blomsterprogram

Varje år smyckas Lund och dess tätorter med blommor i urnor, amplar och rabatter. Först ut är vårblommorna och blomsterlöken, sedan fylls urnor och rabatter med sommarblommor och till sist höstblommor. 2019 var det tema "Afternoon Tea".

Illustration för Afternoon Tea, tema för blomsterprogrammet 2019

Urnor och rabatter designas varje år med inspiration från ett tema som beskriver färg, form och känsla. Årets tema "Afternoon tea" har hämtat sitt färg och formspråk från miljöerna i den engelska filmen Downton Abbey, mörkt trä och vita dukar, lime, lavendel och Darjeeling te.

Lunds blomsterprogram består av:
• 211 Urnor
• 40 Ekfat
• 40 Amplar
• 9 Rabatter
• Lökplanteringar i Lunds parker

Villl du veta mer om hur vi arbetar med blomsterprogrammet, se filmen med vår landskapsarkitekt Karin Sjölin som berättar om årets tema:

Vårflor

Först ut är våren med härliga vårlöksblandningar i Lunds alla parker. I höstas planterades 230 000 nya vårlökar. I år har vi satsat på nya lökplanteringar längs med våra infartsgator och parker i områdena Norra Fäladen, Nöbbelöv och Gunnesbo och vid LTH området.

Urnorna under våren kommer att fyllas med gyllenlack, ranunkler, violer, toffelblommor, vivor, margeriter och spetsmössor i färgerna lime, svart och vitt, ljusgult och rosa. Rabatterna får en tulpanblandning i färgerna vitt, lime, aubergine och svart.

Nyfiken på växterna? Hämta hela växtlistan via länk nedan.

Faktaansvarig: Tekniska förvaltningen

Direktadress till denna sidan: https://lund.se/blomsterprogram

Kontakt

Park och natur

Tekniska förvaltningen

Besöksadress:Brotorget 1, Lund
Telefon Medborgarcenter: 046-359 50 00
E-post: tekniska.forvaltningen@lund.se
Felanmälan: www.lund.se/felanmalan eller app: Felanmälan Lunds kommun

Tekniska förvaltningen

Postadress: Box 41, 221 00 Lund
Besöksadress: Brotorget 1, Lund
Telefon Medborgarcenter: 046-359 50 00
E-post:tekniska.forvaltningen@lund.se