Äventyrspedagogik

Vi håller till i Skyllegårdens friluftsområde. Vår bas är den stora tältkåtan som är anpassad för både stora och små grupper. Här anordnar vi arrangemang för barn och unga som bor i Lunds kommun i åldrarna 12-25 år. Bland annat för skolklasser, fritidsgårdar, och föreningar.

Äventyrspedagogiken syftar till att individen får växa och gruppen utvecklas. Den pedagogiska uppgiften är att få gruppen att hitta en gemensam lösning på gemensamma utmaningar. Vid utvärderingen är det gruppens resultat som räknas. Pedagogernas förhållningssätt är att främja diskussioner och lösningar både under övningarna och under den gemensamma utvärderingen.

En helhetssyn på lärandet kräver att alla våra förmågor engageras och värderas lika. Äventyrspedagogiskt lärande innehåller utmaningarar av olika karaktär:

  • sociala
  • fysiska och motoriska
  • känslomässiga
  • intellektuella

Vår verksamhet

Teambuilding

Teambuilding består av olika sammarbetsövningar på marknivå där gruppen måste fokusera på att arbeta som ett lag för att lösa uppgifter. Äventyrspedagogerna erbjuder både bas- och påbyggnadspaket.

Actionäventyr

Vårt actionäventyr är ett upplevelsebaserat äventyr där gruppen skall lösa ett uppdrag. I äventyret finns de inslag av samarbetsövningar, lösa koder, undvika  fällor och rövare. Allt i en historisk kontext där en del är fiktivt och del med välgrundad fakta . Mindre grupp skickas ut på uppdrag ,en för alla - alla för en! Actionäventyret vänder sig från åk 6 och uppåt.

Mångkamp

Utmana dina kamrater i olika grenar som bågskytte, blåsrör, yxkastning,  pistolskytte, hästskoskastning, dragkamp för att nämna några av vårt stora utbud.  Det finns möjlighet att tävla i grupper och individuellt. Vi designar ett mångkampsprogram som passar er grupp och ålder.

Utematlagning

Att laga mat tillsammans på öppen eld och sedan sitta njuta av maten tillsammans har varit och är sedan många år tillbaka viktigt och värdefullt för gemenskapen och sammanhållningen. Det finns olika matpaket som vi kan erbjuda där ni tillsammans tillagar er måltid med handledning av oss. Alla kan laga mat!

 

Våra kontorstider

Våra kontorstider är måndagar och ni alltid välkomna att skicka mail till: aventyrspedagogerna@lund.se
Eller ring och tala in ett meddelande så ringer vi upp när vi kan under veckan. Telefonnummer finner ni under rubriken "Kontakt" till vänster nedan.
Hitta hit på karta.

 

Faktaansvarig: Kultur & fritidsförvaltningen

Direktadress till denna sidan: https://lund.se/aventyr

Kontakt

Äventyrspedagogerna

Besöksadress: Skryllegården, 247 91 S Sandby
Patrick Friestad
Telefon: 046-359 91 71
Susan Olsson
Telefon: 046-359 50 05
E-post:aventyrspedagogerna@lund.se

Kultur- och fritidsförvaltningen

Besöksadress: Stora Södergatan 47, Lund
Telefon (Medborgarcenter): 046-359 50 00
E-post:kultur-fritid@lund.se