Simhallar, badhus, friluftsbad

Under vinterhalvåret finns Högevall och Delphinenbadet. På sommaren kan du besöka friluftsbaden i Södra Sandby, Dalby, Veberöd, Genarp eller Källbybadet på Klostergården. Känner du för havsbad är det nära till Bjärred och Lomma strand.

Bassäng

Information om sommaren 2020 

På våra bad finns det tydliga anslag med instruktioner för hur vi håller avståndet och är rädda om varandra. Lunds kommun följer de nationella myndigheternas rekommendationer där vi uppmanar våra besökare att: hålla avstånd, tvätta händerna ofta, hosta och nysa i armvecket, undvika att röra ögon, näsa och mun samt stanna hemma när man är sjuk. Vi även sett över skyltning i omklädningsrum och duschar för att hjälpa besökarna att hålla avstånd till varandra. Någon maxgräns för antalet besökare till våra friluftsbad har inte satts. Vi förbehåller oss rätten att stänga insläppet för nya besökare en tid, om vi upplever att läget kräver detta. 

Boka bassängtid på friluftsbaden

Vill du boka bassängtid på något av våra friluftsbad i sommar? Tänk på att du behöver ha ett organisationsnummer för att ha möjlighet att boka bana. 
Önskmål om vattentid skickas till:
Bokningsteamet på Högevall

Bad i Lunds kommun

I listan nedan finner du information om priser, öppettider, aktivitetsmöjligheter med mera, på baden i Lunds kommun.  

Utöver simhallarna och friluftsbaden finns fyra naturbadplatser. Här gäller bad på egen risk och standarden är lägre vad gäller säkerhet, toaletter och renhållning jämfört med de officiella badplatserna. Marken är inte kommunal, men Lunds kommun ansvarar för delar av skötseln genom städning två dagar i veckan.

I kommunen finns följande naturbadplatser: 

Du kan också cykla från Lund till Lomma. 

Cykelkarta Lund-Lomma

Plaskdammar

Det finns två plaskdammar i Lund och de har öppet från maj/juni till september.

Plaskdammar

Nyfiken på vad som händer på friluftsbaden i sommar?

Följ oss gärna på vår Facebooksida för att få den senaste informationen. Friluftsbad i Lund hittar du här

Simhallar, badhus, friluftsbad

Anläggning
Veberödsbadet
Sandbybadet
Källbybadet
Högevall
Genarpsbadet
Delphinenbadet
Dalbybadet

Direktadress till denna sidan: https://lund.se/bad