Simhallar, badhus, friluftsbad

Under vinterhalvåret finns Högevall och Delphinenbadet. På sommaren kan du besöka friluftsbaden i Södra Sandby, Dalby, Veberöd, Genarp eller Källbybadet på Klostergården. Känner du för havsbad är det nära till Bjärred och Lomma strand.

Bassäng

Bad i Lunds kommun

I listan nedan hittar du information om priser, öppettider, aktivitetsmöjligheter med mera, på baden i Lunds kommun.  
Utöver simhallarna och friluftsbaden finns fyra naturbadplatser. Här gäller bad på egen risk och standarden är lägre vad gäller säkerhet, toaletter och renhållning jämfört med de officiella badplatserna. Marken är inte kommunal, men Lunds kommun ansvarar för delar av skötseln genom städning två dagar i veckan.

I kommunen finns följande naturbadplatser: 

Du kan också cykla från Lund till Lomma. 

Cykelkarta Lund-Lomma

Plaskdammar

Det finns två plaskdammar i Lund och de har öppet från maj/juni till september.

Plaskdammar

Roligt och säkert bad under pandemi

Från och med den 20 juli tas begränsningarna gällande maxantalet på 500 personer på friluftsbaden bort. Likaså tas begränsningarna på antal personer i omklädningsrum och duschutrymmen bort. Beslutet grundar sig på Folkhälsomyndighetens nya riktlinjer som kom 15 juli. Bastur hålls fortsatt stängda med hänvisning till att varje verksamhet ska ansvara för att fortsätta driva verksamhet på ett säkert sätt och undvika trängsel. Besöksräknarna kommer fortsatt finnas kvar och man kan klicka på länkarna nedan för att se antalet personer på varje bad i realtid. Högevall håller fortsatt stängt för allmänheten. Vi uppmanar alla att fortsätta visa hänsyn till varandra och att hålla avstånd.

Välkommen till en rolig badsommar!

Hur många besökare finns på baden just nu?

För att kunna planera ditt besök på bästa sätt, kan du som besökare se hur många som befinner sig på baden just nu genom att klicka på länkarna här nedanför. De resterande badens besöksräknare kommer inom kort. 

Se antal besökare Dalbybadet

Se antal besökare Genarpsbadet

Se antal besökare Källbybadet

Se antal besökare Sandbybadet

Se antal besökare Veberödsbadet

Säsongskort

Under sommaren 2021 kommer säsongskort för ett eller flera utebad att säljas. Korten säljs med förbehållet att de inte ger förtur till baden eller garanterar inträde. Maxantal på baden gäller. Hel- och halvårskort samt 10-klippkort till Högevall kommer att förlängas med de antal dagar som Högevall varit stängt. Dessa kort gäller på utebaden och kan användas där från och med 24/5. Inte heller dessa kort ger förtur till baden eller garanterar inträde.
Högevall kommer fortsatt vara stängt för allmänheten.

Nyfiken på vad som händer på friluftsbaden i sommar?

Följ oss gärna på vår Facebooksida för att få den senaste informationen.
Friluftsbad i Lund hittar du här

Simhallar, badhus, friluftsbad

Anläggning
Veberödsbadet
Sandbybadet
Källbybadet
Högevall
Genarpsbadet
Delphinenbadet
Dalbybadet

Direktadress till denna sidan: https://lund.se/bad