Idag invigs Tunaparken

22 september, 2021

Onsdagen, den 22 september, mellan kl. 14.00 och 16.00, invigs den förnyade Tunaparken i Lund.

Lekställning som påminner om det gamla Tunaslott som har stått i Tunaparken förut.

Parken invigs högtidligt av Jan Annerstedt (FNL), kommunalråd och ordförande i teknisk nämnd, och Karl-Oscar Seth, stadsträdgårdsmästare. Därefter följer ett program med historiska och roliga inslag för alla åldrar.

Bland annat bjuds det på en guidad tur i parken med landskapsarkitekten Karin Sjölin som står bakom parkens förnyade gestaltning, sagoläsning med Stadsbiblioteket samt skådespel, kåserier och tipsrunda med Thomanderssällskapet. Utöver det ska det byggas sandslott, pysslas, spelas boule och bjudas på fika.

Datum: onsdagen, den 22 september

Tid: 14.00 – 16.00

Plats: Tunaparken i Lund, vid den nybyggda lekplatsen

Tunaparken är en stadsdelspark i romantisk stil med anor från 1800-talet. Parken har en spännande historia med det förlorade Tuna slottet och den kända lundafamiljen Thomander som bodde här fram till 1930-talet. Under det senaste året har parken förnyats med nya växter och träd, med förbättrade gångvägar och med en nybyggd lek- och idrottsplats.

Lekplatsens gestaltning har inspirerats av parkens historia och av sagoboken ”The Secret Garden” av Frances Hodgson Burnett, rikt illustrerad av konstnären Inga Moore. Det förlorade Tunaslottet har nu återuppstått som en lekställning och sagans huvudkaraktärer – rödhaken, ekorren, korpen och räven – återkommer som "förstenade" figurer i betong.

Relaterad information