4 april, 2019

Efter en lång vinter är våren äntligen här, vilket innebär blommande lökar, påskdekorationer och myllrande uteserveringar! Fredagen den 12 april välkomnar vi våren med att påskpynta stadskärnan och inviga ett konstverk på Kråkelyckan, platsen mellan Clemenstorget och Kulturskolan.

Urnor och rabatter designas varje år med inspiration från ett tema som beskriver färg, form och känsla. Årets tema är "Afternoon tea" och är inspirerat av den engelska serien Downton Abbey; mörkt trä och vita dukar, lime, lavender och Darjeeling te.

Till påsk kommer det även att ställas ut 8000 påskliljor. Under påsken kommer målade pileägg att placeras som ett pärlband längst Lilla Fiskaregatan och Skomakaregatan, åtföljda av färgsprakande fjäderfritt påskris. På Bantorget byggs ett kojland upp med glada färger och även övriga torg kommer att smyckas.

Nytt konstverk på Kråkelyckan

Fredag den 12 april kl 15-17 invigen vi även det nya konstverket som ska stå på Kråkelyckan - en granitkudde av konstnärerna Gustav och Ulla Kraitz. Det blir fredagsmys med kuddhäng, pillow talk med politiker, fika och snacks och roliga aktiviteter. 

Invigningsceremonin äger rum kl 16. Hitta hit: Kråkelyckan är den lilla gräsytan mellan Clemenstorget och Kulturskolan. 

Glad vår önskar Lunds kommun!