Cykelskola med Röda Korset

Lunds kommun arrangerar en cykelskola tillsammans med Röda Korset på Stenkrossen. Cykelskolan är gratis och du får låna cykel. Kurserna hålls på lätt svenska och engelska.

Alla ska kunna cykla!

Att kunna cykla är för många i Sverige en självklarhet. Och så borde det vara! Att kunna cykla innebär en stor frihet. Du bestämmer själv när du vill åka, det går snabbt och det är billigt.

Sedan en tid tillbaka driver Röda korset i samarbete med Bike Kitchen Lund en cykelskola för att erbjuda vuxna som i sitt tidigare liv inte haft möjlighet att lära sig cykla. Intresset att lära sig cykla i vuxen ålder har visat sig vara stort. På de platser där en cykelskola startat upp har kurserna snabbt blivit fulla.

Lunds kommun arbetar brett med olika cykelfrågor för att öka resorna med cykel. För att kunna erbjuda nya lundabor möjligheten att lära sig cykla gör tekniska förvaltningen, i samarbete med Röda Korset, en gemensam satsning 2017–2018 för att öka cykelkunskapen bland vuxna i Lund.

Tid och plats

- Vi har ännu ingen information om tider för våren 2020.

Du hittar oss på Stenkrossen på Kastanjegatan 13. Från Lund C tar du stadsbuss 1 (mot Klostergården) eller stadsbuss 3 (mot Östra Linero). Hoppa av vid hållplats Lund Esplanaden. Välkommen! 

ANMÄL DIG HÄR: cykelskolanlund@gmail.com

För mer information, besök Cykelskolan Lunds Facebooksida via länk nedan.

Fler volontärer behövs

Cykelskolan har öppet tisdagar kl 14-16 och fredagar kl 16-19 på Stenkrossen i Lund. För att kunna hålla större kurser söker Röda Korset fler volontärer som vill lära ut cykling.

Relaterad information

Direktadress till denna sidan: https://lund.se/cykelskola

Kontakt

Gator och trafik

Tekniska förvaltningen

Besöksadress:Brotorget 1, Lund
Telefon Medborgarcenter: 046-359 50 00
Felanmälan: www.lund.se/felanmalan eller app: Felanmälan Lunds kommun
E-post:tekniska.forvaltningen@lund.se

Stadsbyggnadskontoret

Postadress: Box 41, 221 00 Lund
Besöksadress: Brotorget 1, Lund
Telefon Medborgarcenter: 046-359 50 00
E-post: stadsbyggnadskontoret@lund.se