Nyheter Heddagymnasiet och Svaneskolan

Maj

2021-05-05

Heddas tält lyfts ner från taket

Kanske har du sett det vita tältet på ett av husen till Hedda Anderssongymnasiet? Tältet som har avtecknat sig mot Lundahimlen, har nu gjort sitt jobb och ska plockas ner.

April

2021-04-01

Hemma-hos-film från Hedda Anderssongymnasiet

Hedda Anderssongymnasiet och nya Svaneskolan börjar nu synas i Lunds siluett. I ett av husen har innerväggar börjat monteras och det är varmt och gott inne i huset. Är du nyfiken på att se hur det ser ut inomhus? Häng med på en visning.

Mars

2021-03-09

Bygget av Hedda får tidigare morgonstart på grund av pandemin

Även på en byggarbetsplats måste alla hålla sig till de restriktioner som gäller under pandemin. För att minska smittspridningen ska de som arbetar med att bygga Hedda Anderssongymnasiet och nya Svaneskolan alternera sina arbetstider.

2021-03-04

Helgarbete på Hedda Anderssongymnasiet den 6-7 mars

Längst upp i hus B i Hedda Anderssongymnasiet och nya Svaneskolan finns en öppning mot himlen. Här ska det sedan bli ett glasinklätt atrium som fungerar som ett ljusinsläpp ända ner till första våningen.

Februari

2021-02-25

Titta in i Hedda Anderssongymnasiet

Hur ser det ut i blivande Hedda Anderssongymnasiet och nya Svaneskolan? Häng med in!

Januari

2021-01-31

Fönsterfredag på Hedda

Så fort en byggnad får fönster, blir den mer lik ett hus. Fredagen den 29 januari monterades de första, stora fönstren på Hedda Anderssongymnasiet och nya Svaneskolan. Sedan kommer arbetet med fönster att fortsätta på fredagar, då det inte sker någon väggmontering.

2021-01-22

Det stora kranbytet – en jätte ersätts av en annan

Under helgen den 30-31 januari byts byggkranen till Hedda Anderssongymnasiet ut. Det är inga små grejer som ska flyttas. Kranarna är ungefär 75 meter höga.