Aktuellt Lund C

Oktober

2019-10-12

Stensättarna gör Clemenstorget vackert

Stensättarna är i full gång på Clemenstorgets östra gata som håller på att bli ett konsthantverk där naturstenarna är valda för att passa i färg, vara producerade under rättvisa villkor och passa till resten av gestaltningen i Lund.

2019-10-12

Min resa: Res med cykel och tillsammans

Jag jobbar med att få människor att resa mer hållbart och miljövänligt. När vi talar om resor tänker många på semester. Jag tänker på vardag och pendlingar till och från jobbet. Hur ska vi då resa klimatsmart? Jo, tillsammans eller med cykel.

2019-10-12

Min resa: Vi stadsluffar med tåg i Italien

Jag och min sambo tycker väldigt mycket om Italien. När vi bokade en weekendresa till Bologna en gång upptäckte vi hur enkelt det var att åka tåg inne i Italien.

September

2019-09-20

Trädens rötter berättar

Inför att Clemenstorget ska byggas om och få ny markbeläggning gäller det att se hur torgets invånare – träden – mår. Ett sätt att ta reda på det är att gräva gropar invid trädens rötter och se hur rotsystemen är utvecklade.

Augusti

2019-08-12

Clemenstorget får Grand hotell för insekter

Lekträd och insektshotell – det blir det nya livet för fyra skadade eller döda träd på Clemenstorget. Den 15 augusti avverkas träden för att gå vidare till nya uppgifter. Träden ska återanvändas på torget och på en förskola i närheten.

Juli

2019-07-08

Clemenstorgets träd inspirerar till nytt offentligt konstverk

Till våren ska Clemenstorget prydas av vackra spetstak av konstnären Ebba Matz. Spetstaken har olika höjd och under dem ska du kunna stå och uppleva hur ljuset silas, skiftande genom årstider och tid på dygnet.