Min resa: Schweiz är världens bästa tågland

30 oktober, 2019

Jag har alltid älskat att resa. Redan när jag var liten längtade jag efter att besöka andra länder. Jag ville se något nytt. När jag var mindre tänkte jag mest på semester, havet och god mat. Nu vill jag träffa nya människor som tänker och lever på andra sätt än jag.

Många unga tycker om att resa och det ska vara miiljövänligt.

Det bästa sättet att resa miljövänligt är att cykla, tycker jag. Eftersom jag är uppvuxen i Lund så var det med cykel jag förflyttade mig. Du kommer dock inte så lång med cykel och när jag flyttade till Göteborg för att plugga, tog jag tåget för att hälsa på familj och kompisar. Det var det mest hållbara alternativet.

Lundaborna cyklar även i snö som vi ser i cykelstället invid Domkyrkoforum.

Efter hand som jag har blivit äldre har jag flyttat allt längre bort. Då är det svårare att vara miljövänlig när du ska resa. Men jag gör mitt bästa och nu bor jag i ett av världens bästa tågländer – Schweiz. Här är jag glad över att nästan aldrig behöva ta bilen. Varje dag tar jag tåget till jobbet och det gör många av mina kollegor också. Särskilt unga väljer tåg framför bil.

Solen lyser genom ett höstdis i Lund.

På företaget jag jobbar vill de ha tågresor som en del av företagskulturen. Ibland har jag möten med min chef över en kopp kaffe i restaurangvagnen. Om jag inte har några möten på tåget kan jag njuta av en lugn stund för mig själv, sova eller läsa. Det är så smidigt och lätt att ta tåget i Schweiz.
/Elise

Stadens träd står i blom.

Text/foto: Kristina Strand Larsson.

Kontakt

Kommunkontoret

Postadress: Box 41, 221 00 Lund
Besöksadress: Bruksgatan 22, Lund
Telefon Medborgarcenter: 046-359 50 00
E-post:kommunkontoret@lund.se

Tekniska förvaltningen

Postadress: Box 41, 221 00 Lund
Besöksadress: Brotorget 1, Lund
Telefon Medborgarcenter: 046-359 50 00
E-post:tekniska.forvaltningen@lund.se

Stadsbyggnadskontoret

Postadress: Box 41, 221 00 Lund
Besöksadress: Brotorget 1, Lund
Telefon Medborgarcenter: 046-359 50 00
E-post: stadsbyggnadskontoret@lund.se