Aktuellt Lund C

Mars

2020-03-16

Vad händer efter Trafikverkets öppna hus om ny stambana Hässleholm-Lund?

Kanske besökte du något av Trafikverkets öppna hus under det första samrådet för ny stambana mellan Hässleholm och Lund? Här fick intresserade veta mer och ställa frågor om planeringen.

2020-03-15

Cykel, tåg och sommarkort tar Britt-Inger till naturen i Skåne

I regniga november lånade Britt-Inger Salling Andersen en el-cykel från Lunds kommun. Det bistra vädret stoppade henne inte och Britt-Inger Salling Andersen använde cykeln nästan varje dag.

2020-03-12

Öppet hus i Eslöv om stambana Hässleholm-Lund i dag ställs in

Trafikverket väljer att med kort varsel att ställa in projekt Hässleholm-Lunds planerade samrådsmöte i Eslöv idag, torsdag den 12 mars. Bakgrunden till beslutet är den utveckling av Covid-19 Trafikverket ser i samhället i stort samt Regeringens beslut att förbjuda större folksamlingar.

Februari

2020-02-27

Tillfällig avstängning i korsningen Spolegatan - Clemenstorgets norra gata

Måndagen den 16 mars till och med torsdagen den 19 mars stänger vi av korsningen Spolegatan – Clemenstorgets norra gata. Skälet är att vi ska färdigställa ytorna på gatan och torget och arbetstiderna blir cirka 07:00-18:00 med reservation för ändringar.

2020-02-11

Varför ska vi bygga ny järnväg mellan Hässleholm och Lund?

Projekt Hässleholm-Lund är en första sydlig del i en ny stambana mellan Stockholm-Malmö. Varför behöver vi bygga nya stambanor? Trafikverket har lagt upp frågor och svar på sin webbplats och här kan du läsa ett par av dem. Alla frågor och svar finns på trafikverket.se

2020-02-05

Lundaborna ska vandra på Fannis stenar

Det är inte så vanligt än så länge att tjejer arbetar som stensättare. På Clemenstorget jobbar Fanni Vähä-aho och hon älskar sitt jobb.

2020-02-05

Beslut om ny station på Klostergården

Nu kan Klostergårdens station börja byggas. Det beslutade kommunstyrelsen den 4 februari. Det som ska byggas är en nedbantad version av det första förslaget, men stationen kan vidareutvecklas i framtiden när området runt Källby exploateras.

Januari

2020-01-30

Tyck till om arbetet med nya stambanor i Skåne

Under perioden 16 februari-17 mars bjuder Trafikverket och projekt Hässleholm-Lund in till sitt första samråd om ny stambana mellan Hässleholm och Lund. Nu har du möjlighet att påverka det fortsatta planeringsarbetet. Den 9 mars är det öppet hus i Lund.

2020-01-30

Ledningsarbeten vid Klostergården förbereder för Fyrspårsbygget

I februari startar Trafikverket ett förberedande arbete vid platsen för Klostergårdens station. Det är ledningar som måste flyttas inför stationsbygget. Under arbetet kommer gång- och cykeltunneln mellan Klostergården och Åkerlund och Rausings väg att stängas.

2020-01-29

Nya cykelplatser närmare Lund C ersätter borttagna cykelställ på Clemenstorget

Den 11 februari försvinner den resterande delen av de cykelställ som ska tas bort vid ombyggnationen av Clemenstorget. Cykelställen i torgets nordvästra hörna är kvar.

2020-01-24

Clemenstorget får en känsla av Paris

Du som går förbi Clemenstorget kan se hur torget allt mer tar form. Nya träd har planterats, de är något tunnare än sina äldre grannar. Gatstenen är satt på delar av torget och andra partier lyser ljust gula av stenmjöl – likadant som i Tuilerierna i Paris.

2020-01-15

God morgon vid de nya cykelställen

Varför inte börja dagen med att få en visning av de nya tvåvåningscykelställen vid spår 1 på Lund C?