Student

Välkommen till Lunds kommuns studentsidor! Härligt att du har valt Lund som studieort. På studentsidorna hoppas vi kunna erbjuda dig svar på dina frågor och ge dig nyttig information om studentlivet i Lund.

Universitetshuset

Du är nu i idéernas stad – Lund - ett centrum för idéer, kunskap och forskning. Här samverkar universitet och kommun, forskning och utveckling, näringsliv och samhälle. I Lund satsar vi på framtiden. Vi står inför en kraftig expansion genom forskningsanläggningarna Max IV och ESS som kommer att göra Lund till ett internationellt centrum. Vi satsar på hållbarhet, både inom stadsutvecklingen men också genom att vara en Fairtrade City.

På studentsidorna kan du få tips och råd om bostadsökande. Du kan även läsa om hur en kommun fungerar samt få information om den service som Lunds kommun erbjuder. Vi har även sammanställt information om vad du kan upptäcka i Lund. I Lunds kommun är vi mån om din åsikt. Vi vill gärna att du ska tycka till och bidra till stadens utveckling. Tveka därför aldrig att höra av dig!

Faktaansvarig: Kommunkontoret

Direktadress till denna sidan: https://lund.se/student

Kontakt

Kommunkontoret

Postadress: Box 41, 221 00 Lund
Besöksadress: Bruksgatan 22, Lund
Telefon (Medborgarcenter): 046-359 50 00
E-post:kommunkontoret@lund.se

Studentsamordnare

Jeanette Persson
Kommunkontoret, Lunds kommun
Telefon: 070-175 88 24, 046-359 30 51
E-post:jeanette.persson5@lund.se