Länk till startsidan

Provisorisk idrottsanläggning vid Bollhuset

Lunds kommun ska bygga en provisorisk idrottsanläggning på Bollhusets parkering. Hallarna - som nu fått namnet Hedda idrottshall - består av en fullstor hall som är 40 x 20 meter och en mindre hall som är 24 x 16 meter. I hallarna ska det också finnas omklädningsrum, plats för idrottslärare och förråd.

Idrottsanläggningen ska användas av elever på Hedda Anderssongymnasiet och nya Svaneskolan. Hedda idrottshall ska också hyras ut till föreningslivet, under den tid som skolan inte använder den.

Total investeringskostnad för den provisoriska idrottsanläggningen beräknas till 30 miljoner kronor.

Vad ska vi göra?

Det första som händer är att Bollhusets parkering stängs av. Därefter startar de förberedande markarbetena och i juli-augusti börjar vi bygga hallarna.

Kartan visar ersättningsparkeringar som du kan använda när Bollhusets parkering stängs.

Ersättningsparkering

När Bollhusets parkering stängs den 9 juni kommer det att finnas 53 parkeringsplatser på nya Eka-parkeringen och 18 parkeringsplatser på Petergården, Svenska kyrkan. Även P-hus Svane finns även att tillgå. Du kan se på kartan var platserna ligger.

Hur påverkas jag i övrigt av bygget?

Du kommer alltid att kunna ta dig fram till Bollhusets entreér. Under vissa tider får du gå över gamla idrottsplatsen för att ta dig till Bollhuset. Så långt som det är möjligt kommer vi att hålla handikapparkeringen öppen på Bollhusets parkering. Under montaget av den provisoriska idrottsanläggningen blir det en del trafik med tyngre fordon och vi använder en lyftkran för att bygga.

Tidplan och status

Status: Markarbetena startar i slutet av maj 2022. Byggmontage planeras starta i juli/augusti.
Planerad inflyttning i den provisoriska idrottshallen är i november 2022.
Leverantör: Adapteo AB.
Beräknad inflyttning: November 2022.

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?