Länk till startsidan

Skrylle - så utvecklar vi området

Skrylle är ett populärt friluftsområde i vår kommun. Nu utvecklar vi anläggningen, med bland annat ett nytt naturum och förbättrad service.

En ljus byggnad syns i mitten av bilden, omgiven av gröna träd. I förgrunden ser vi en stenlagd yta.

Vad ska vi göra?

Varje år besöker närmare 800 000 personer Skryllegården och det finns ett behov av ett större naturum. Vi vill berätta mer om naturen och ge bättre service och information kring natur och friluftsliv. Naturum Skrylle ska få en ny byggnad, med större utställning, hörsal, personalutrymme och terrass. Skryllegården ska också få fler besökstoaletter samt bättre källsortering och diskmöjligheter för besökare, maskinhall och verkstad. Det blir sex nya toaletter varav en handikapptoalett med gott om utrymme och skötbord.

Det gamla naturum ska finnas kvar och blir värmestuga. Detta sker först efter att verksamheten flyttat in i den nya byggnaden.

Hur påverkas jag som besökare?

Du kan besöka Skryllegården, restaurangen och dagens naturum under byggtiden och verksamheten pågår som vanligt. Skryllegårdens parkering har utökats med fler platser och elladdstolpar. Några parkeringsplatser kommer dock att tas i anspråk under byggtiden. Det blir en del byggtrafik till och från arbetsplatsen och vissa delar av bygget kan upplevas som bullrande.

Under vintern och våren 2023 kommer de tre nya byggnaderna på Skryllegården att byggas färdigt. Ekonomibyggnaden blir klar för inflyttning under våren. I nya naturum ska vi bygga utställning och lokalen beräknas sedan öppna för allmänheten vinter-vår 2024. Under tiden pågår verksamheten som vanligt i dagens naturum. De nya toaletterna öppnas så snart de är färdiga.

Detta händer under våren 2023

  • Vi bygger färdigt de nya toaletterna på gaveln till restaurangbyggnaden.
  • Personalbyggnaden blir klar.
  • Vi bygger färdigt naturum. Sedan ska utställningen byggas.
  • Naturum får solceller och sedummattor på taket.
  • Taket på restaurangbyggnaden blir klart.
  • Vi planterar fler träd.
  • Vi gör om innergården med bland annat stensatta gångar och murar.
  • Skryllegården får ny källsortering.

Tidplan

Status: Utbyggnaden startade i början av december 2021.
Arkitekt: Horisont arkitekter.
Entreprenad: Otto Nilssons Byggnads AB .
Beräknad inflyttning: Ekonomibyggnaden blir färdig våren 2023. I nya naturum Skrylle ska vi bygga en utställning och vi beräknar att vi kan öppna för allmänheten vinter-vår 2024. Det gamla naturum är öppet som vanligt under tiden.

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?