Länk till startsidan

Häckebergaskolan byggs om och får ny idrottshall

Häckebergaskolan behöver en ny matsal, utökat kök samt en ny och större idrottshall.

Vad ska vi göra?

Den nuvarande skolan kommer att byggas om. Det innebär bland annat att gymnastiksalen från sin nuvarande placering, mitt i skolan, till en egen byggnad och ersätts av en större matsal. Efter ombyggnationen planeras skolan ha en kapacitet för cirka 250 elever och 130 förskolebarn, det vill säga samma kapacitet som innan renoveringen men mer och bättre utrymme för elever och personal.

Kommunfullmäktige sade i april 2022 ja till en investering på 111 miljoner kronor samt ytterligare 13,1 miljoner till sanering och paviljongetablering under byggtiden. Det är dock ännu inte klart när bygget kan komma igång. Så fort det finns mer information kommer denna sida att uppdateras.

Mer om planerna hittar du i nyhetsartikel (220202)

Hur påverkas jag som bor i närheten?

Vi återkommer med mer information om hur entreprenaden kommer att påverka undervisningen samt dig som bor i närområdet.

Tidplan och status

Status: beslutad men inte påbörjad. Under 2023 pågår arbete med att ta fram en ny detaljplan, planera och projektera bygget samt ta fram underlag för bygglov och handla upp byggentreprenör. Byggstart blir förhoppningsvis i början av 2024, vilket innebär att de nya lokalerna ska vara klara för inflyttning till jullovet 2025/2026.
Arkitekt: -
Entreprenad: -
Beräknad inflyttning: Nyår 2025/2026.

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?