Länk till startsidan

Cykelskola med Röda korset

Lunds kommun arrangerar tillsammans med Röda Korset en cykelskola för vuxna. Cykelskolan är gratis och du får låna cykel. Kurserna hålls på lätt svenska och engelska.

Alla ska kunna cykla!

Att kunna cykla är för många i Sverige en självklarhet. Och så borde det vara! Att kunna cykla innebär en stor frihet. Du bestämmer själv när du vill åka, det går snabbt och det är billigt.

Sedan en tid tillbaka driver Röda Korset i samarbete med Eos Cares Prisma en cykelskola för att erbjuda vuxna, som i sitt tidigare liv inte haft möjlighet till det, att lära sig cykla. Intresset för att lära sig cykla i vuxen ålder har visat sig vara stort. På de platser där en cykelskola startat upp har kurserna snabbt blivit fulla.

Lunds kommun arbetar brett med olika cykelfrågor för att öka resorna med cykel. För att kunna erbjuda nya Lundabor möjligheten att lära sig cykla gör tekniska förvaltningen, i samarbete med Röda Korset, en gemensam satsning för att öka cykelkunskapen bland vuxna i Lund.

Du behöver inte anmäla dig, det är bara att dyka upp. Lektionerna hålls på tisdagar klockan 14-17.

Här finns cykelskolan

Du hittar oss på Öresundsvägen 8. Från Lund C tar man stadsbuss 5. Vi startar 15 mars och öppettiderna kommer vara 14-17. Välkommen!

E-post: cykelskolanlund@gmail.com
Facebook: Cykelskolans Facebooksida

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?