Länk till startsidan

Cykelskola med Röda korset

Lunds kommun arrangerar tillsammans med Röda Korset en cykelskola för vuxna. Cykelskolan är gratis och du får låna cykel. Kurserna hålls på lätt svenska och engelska.

Alla ska kunna cykla!

Att kunna cykla är för många i Sverige en självklarhet. Och så borde det vara! Att kunna cykla innebär en stor frihet. Du bestämmer själv när du vill åka, det går snabbt och det är billigt.

Sedan en tid tillbaka driver Röda Korset i samarbete med Bike Kitchen Lund en cykelskola för att erbjuda vuxna, som i sitt tidigare liv inte haft möjlighet till det, att lära sig cykla. Intresset för att lära sig cykla i vuxen ålder har visat sig vara stort. På de platser där en cykelskola startat upp har kurserna snabbt blivit fulla.

Lunds kommun arbetar brett med olika cykelfrågor för att öka resorna med cykel. För att kunna erbjuda nya Lundabor möjligheten att lära sig cykla gör tekniska förvaltningen, i samarbete med Röda Korset, en gemensam satsning för att öka cykelkunskapen bland vuxna i Lund.

Du behöver anmäla dig och få ett svar innan du kan komma. Lektionerna hålls på tisdagar klockan 15–17.

Anmäl dig till cykelskolan

Du kan anmäla dig genom att skriva till cykelskolan på Facebook eller Messenger, eller genom att mejla dem.

Anmälan via e-post till cykelskolanlund@gmail.com

Du kan även anmäla dig via cykelskolans Facebooksida

Här finns cykelskolan

Du hittar oss på Stenkrossen, Kastanjegatan 13. Från Lund C tar du stadsbussen till hållplats Lund Esplanaden. Välkommen!

Fler volontärer behövs!

För att kunna hålla större kurser söker Röda Korset fler volontärer som vill lära ut cykling. Vill du vara volontär? Hör av dig till oss via mejl.

Mejla cykelskolan och berätta att du vill bli volontär

Uppdaterad:

Hjälpte informationen på denna sida dig?