Lunds kommun startsida

En skola som sticker ut!

Nyhet

Stort grattis till Elisabeth Hultman, Lena Osvaldsson, Lina Pfeiffer och Johanna Sandström, våra lärare i franska, tyska och spanska som prisats för sitt Erasmus projekt ”Multilingualism for a Sustainable Society” .

Nyfiken på hur det är att vara elev på Spyken? Följ oss på Instagram och ta del av stora och små händelser, exkursioner, projekt, en vanlig grå dag i november, utställningar, föreställningar, intervjuer, besök av berömdheter. Och sist men inte minst, utsparken!

Nyhet

Martin Granbom, en av Spykens disputerade lärare och kollegan Linda Smidfeldt ska från hösten 2022 bedriva praktiknära forskning på uppdrag av utbildningsförvaltningen. Vi är förstås både stolta över våra kollegor, och glada över hur deras forskningskompetens nu kommer många fler elever till godo!

Välkommen till oss på Spyken!

Välkommen till en skola där du får vara den du vill. Där taket är högt och du möts av öppenhet och respekt oavsett vilka intressen, åsikter och drömmar du har.

Spyken är en kreativ skola som får dig att tänka nya tankar, upptäcka andra stigar och hitta din väg ut i livet. Vare sig du är elev på Naturvetenskapsprogrammet, Humanistiska programmet, Samhällsvetenskapsprogrammet eller Estetiska programmet ingår du i skolans starka gemenskap.

Är du nyfiken på Spyken eller letar efter länken till Vklass? Då har du hittat rätt!

Biblioteket har öppet alla skoldagar, måndag - fredag kl. 8.00 - 16.00. Här kan du söka söka information och få handledning av fackutbildade bibliotekarier.

Genom lärande för hållbar utveckling och samarbeten med lärare, skolor och organisationer i andra länder skapar vi arenor för kunskapande, kompetensutbyten och positiva erfarenheter!