Länk till startsidan

Skolportalen

Här hittar du inloggning till systemen vi använder i förskolan, grundskolan, grundsärskolan, gymnasieskolan, gymnasiesärskolan och inom vuxenutbildningen.

Inloggning för vårdnadshavare

I kontakt med skolan kommer du som vårdnadshavare ofta att använda Skola24, Vklass och Unikum. Du loggar in med bank-id. Om du inte har möjlighet att skaffa bank-id så kontakta ditt barns skola eller förskola.

Skola24

Skola24 med bank-id

Skola24 inloggning med användaruppgifter

I Skola24 kan du anmäla frånvaro, ansöka om ledighet, se ditt barns schema, uppge vistelsetider på förskolan och fritidshemmet, uppge vilka personer som får hämta ditt barn och ta del av skolfrånvaro. Skola24 används av både förskola, grundskola och gymnasium. För att få meddelande om ditt barns eventuella skolfrånvaro kan du lägga in dina kontaktuppgifter i Skola24.

Unikum

Unikum med bank-id

Unikum används i förskolan och grundskolan. I Unikum kan du ta del av information, planeringar och bedömningar och information inför utvecklingssamtalet.

Vklass

Vklass med bank-id

Vklass används på gymnasiet. I Vklass kan du ta del av information från skolan, information om kurser och se resultat. Här kan du även uppdatera era/dina kontaktuppgifter.

Barn- och elevregister

Förskole- och fritidshemsplacering

Här kan du ändra dina kontakt- och inkomstuppgifter. Det är också här du ansöker om och säger upp plats i förskola och fritidshem.

Driftinformation

Här meddelas eventuella driftstörningar på Lunds förskolors och skolors digitala system.

/Lunds skolors IKT-team

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?