Att vara elev på Polhemskolan

Väljer du Polhemskolan kommer de första dagarna möjligen att bli lite förvirrande. Det är lätt att gå vilse i skolans vindlande korridorer som förbinder charmiga och traditionsrika byggnader med ljusa och toppmoderna miljöer.

Lunds största mötesplats för ungdomar

Polhems coola atmosfär kommer du i vilket fall att känna direkt. På långrasterna väller folket ut och fyller cafeterian, innergårdens gräsmatta och andra mötesplatser, med en intensiv men samtidigt avslappnad och positiv energi. Det ligger ett ständigt sorl över hela skolan, från de hundratals diskussioner som drar igång när lektionerna är slut.

Fler än 2600 människor tillbringar sina dagar, och en och annan kväll, här i detta minisamhälle mitt i Lund. Elevenkäter visar att man känner sig trygg i den öppna miljön. De många olika programmen ger skolan en skön blandning av människor. Här finns alla stilar representerade, garanterat din också. Det ständiga mötet med nya, spännande människor har blivit lite av skolans själ.

Kanske är det också alla dessa möten som gör att Polhemskolan är känd för sina många intressanta och roliga fritidsaktiviteter. Det årliga Pexet är bara en av många höjdpunkter som engagerar elever från alla årskurser. Också den hängivna lärarkåren präglas av möten. På Polhem har samarbete över klassgränserna, nytänkande och elevdemokrati ett högt egenvärde. Och viktigast av allt: i centrum för denna smältdegel står den enskilda elevens enorma möjligheter att skapa sin egen framtid.

Vi hoppas att du vill göra det tillsammans med oss!