Länk till startsidan

Projekt på Naturskolan

Naturskolan har i omgångar drivit och deltagit i kortare och längre projekt, från lokal till internationell nivå.

Ätbara skolgårdar

Under odlingssäsongen 2021 drog projektet Ätbara skolgårdar igång. Det är Naturskolan i Lund och Ätbara Lund som genomför det tillsammans med skolor i Lunds kommun.

Följ insatserna i projektet under året på Instagram under #ätbaraskolgårdar.

Syftet är att sprida permakulturodling till grundskolan. Jonas och Martina från Ätbara Lund kommer att hjälpa elever och pedagoger att anlägga små skogsträdgårdar på sina skolor. Att bygga upp eget organiskt material och anlägga med egna sticklingar är också en del av projektet. Det ingår även att få smaka på både odlade och vilda växter från skolornas närområden.

Kontaktperson är Carolina Lindeblad, Naturskolan.
E-post: carolina.lindeblad@lund.se.

Projektet ryms inom utvecklingsprogrammet Gröna skolgårdar som administreras av Naturskolan i Lund.

Mer om Gröna skolgårdar

Natural Nations

Natural Nations är ett Erasmus-finansierat projekt som Naturskolan i Lund deltar i, tillsammans med andra organisationer i Sverige, Storbritannien, Malta och Spanien. Projektet körde igång i december 2019 och pågår till och med 2022.

Projektet leds av den brittiska organisationen Learning through Landscapes och övriga samarbetspartners är, förutom Naturskolan i Lund, även Lunds Universitet, Birdlife Malta och Sociedad Española de Ornitología (SEO Birdlife Spain).

Syftet är att hjälpa lärare och elever att förstå vikten av pollinerande insekter och fåglar i näringsvävar, samt erbjuda praktiska råd om hur man gör sina skolgårdar till platser där insekter och fåglar trivs för att gynna biologisk mångfald.

Kontakt

Telefon: 046-359 70 60

E-post: naturskolan@lund.se

Adress: Observatorieparken, Svanegatan 9, Lund.

Hitta till Naturskolan via karta

Uppdaterad:

Hjälpte informationen på denna sida dig?