Länk till startsidan

Var med i gå- och cyklautmaningen Hitta vägen

En gå- & cyklaaktivitet för skolan, 12-23 september 2022. För andra året i rad bjuder vi in alla klasser F-6 i Lunds kommun att delta i utmaningen ”Hitta vägen”. Syftet är att få fler att ta sig hållbart och aktivt till skolan. Hitta vägen till en bättre miljö. Hitta vägen till ändrade beteenden. Hitta vägen till en aktiv vardag. Var med i utmaningen och hitta den hållbara vägen till skolan!

Varför ska vi göra detta?

Fler och fler barn blir skjutsade med bil till skolan samtidigt som barns cyklande minskar. Att ta sig hållbart och aktivt till skolan gynnar barns utveckling och minskar miljöfarliga utsläpp. Det skapar också en trevligare trafikmiljö vid skolan. Genom denna utmaning vill vi uppmärksamma fördelarna med hållbara resealternativ och uppmuntra till hållbart resande.

Hur går det till?

Utmaningen går ut på att samla poäng klassvis. Klassen får en poängplansch där det går att samla poäng på två sätt. Poäng samlas genom att resa hållbart till och från skolan (t.ex. gå, cykla eller åka kollektivt) och genom att klassen utför uppdrag på temat hållbar mobilitet. Uppdragen finns samlade i en lärarhandledning. Alla deltagande elever får pris. Utmärkelse ges till den klass och den skola som samlar ihop flest poäng. Vi ser gärna att flera klasser på samma skola deltar.

Hitta vägen är framtagen av tjänstepersoner på gatu- och trafikavdelningen på Tekniska förvaltningen och genomförs tillsammans med barn- och skolförvaltningen.

Vad kul det låter, hur anmäler jag oss?

Kul, klart vi vill vara med!

Anmälan er innan 17 juni 2022.

Vill du veta hur det gick förra året?

Skolorna i topp i årets reseutmaning

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?